Tallinna - ruokafanaatikon paratiisi

Lendav Taldrik

 Yhteistyössä: Ikaalisten Matkatoimisto

Tallinnan ravintolatarjonta on mahtava ja tuntuu, että uusia syntyy kaupunkiin kuin sieniä sateella. Hyvällä ruoalla on olennainen rooli matkustaessani minne vaan, kuten tälläkin kertaa. Pääsimme vaimoni kanssa tällä kertaa ihan kahdestaan reissuun ja jo etukäteen tuli tehtyä jokunen pöytävaraus. Saimme Tallinnassa asuvalta ystävältäni myös kullanarvoisia uusia ravintolavinkkejä, mutta tällä kertaa olin Matti Myöhäinen ja monet ravintolat oli jo buukattu täyteen. Tavoite matkalle lähtiessä oli, että söisimme ravintoloissa, joissa  ei olla vielä käyty. Valitsemamme ravintolat sijaitsivat  niin vanhassakaupungissa kuin Telliskiven alueella, johon pääse todella kätevästi ratikalla, kuten viime postauksessa vinkkasin. Tässä omat raflavinkkini joulukuiselta reissulta.Ravintola Pegasus


Laivan saavuttua perjantai-iltana satamaan, jatkui matkamme taksilla suoraan vanhankaupungin laidalle Ravintola Pegasukseen. Pegasus on suuri monikerroksinen ravintola, jossa suositaan yksinkertaisia makuja ja maanläheisiä raaka-aineita. Ravintola toimii hyvin niin illallisella kuin lounaallakin.
Ensiksi pöytään tuotiin ravintolan omaa pilsner- ja mallassiirappileipää, joka oli törkeän hyvää. Ensimmäisen loputtua jouduimme tilaamaan vielä toisen satsin. Alkuruoiksi valikoimme liekitetyn hanhenmaksasalaatin punajuurinuudeleilla ja talon salaatin punajuurinuudeleilla ja marinoidulla sipulilla. Pääruokia valitessa päätimme jatkaa samaa kaavaa eli ottaa eri annokset, jotta pääsemme maistelemaan eri makuja. Oma valintani oli tomaattirisotto, ja kun vaimolleni tuotiin kalaa, oli hänelle jo iskenyt annoskateus. Erittäin kauniit annokset oli huolella tehtyjä ja kauniisti aseteltu lautasille. Jälkiruokafanaatikkona odotin sormet syyhyten kahvin kylkeen jotain hyvää, mutta valitsemani annos maistui mämmiltä, mikä oli hämmentävää. 
Lounaalla Telliskivessä: Lendav Taldrik


Lauantaina meidän oli tarkoitus lounastaa Tallinnan trendikaupunginossa Telliskivessä  ja jo tuttujen F-Hoone ja Kivi Paber Käärid ravintoloiden sijaan valitsimme niiden vieressä sijaitsevan Lendav Taldrikin. Lendav Taldrik on epätavallinen aasialainen ravintola, jonka tilat ovat loft-henkiset, sisustus värikästä. Ravintolan valaistus pääsi oikeuksiinsa pimeänä talvipäivänä. Vaimoni ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän huomasi meidän tulleen "vahingossa" intialaiseen ravintolaan. Ruokaa otettiin ja paljon, sillä intialainen ruoka on lähellä sydäntä. Jaoimme jälleen kaikki, mitä pöytään tuotiin: taivaallista juusto-naanleipää juustokastikkeella, tikka-masala ja palak paneer- kastikkeet, raita, talon tulista maustekastiketta ja pullo laadukasta valkoviiniä. Mikä makuelämys! Suosittelen käymään Lentävässä Lautasessa myös siksi, että koko setti maksoi vaivaiset 42 euroa.


Parrot MiniBar


Welcome to the Jungle olisi hyvin voinut soida, kun saavuimme vanhankaupungin sykkeeseen ja istuimme katettuun illallispöytään Parrot MiniBariin. Parrot MiniBar on eksoottisin ja viidakkomaisin ravintola, missä olen ikinä käynyt. Parrot tarjoaa fine dining ruokaa, jota syödään hauskasti pitkillä pihdeillä. 
Jos ravintolan sisustus on elegantti ja raikas, jatkaa ruokalista samaa kaavaa. Maistelumenun lisäksi listalta löytyy kevyitä herkkupaloja, minipääruokia ja pieniä jälkkäreitä. Lounaamme oli melkoisen tuhti, joten Parrot MiniBarin henkilökunta suositteli ottamaan ensimmäisestä osasta kaksi annosta, toisesta kaksi ja yhden jälkkärin. Listalta saa toki tilata enemmän ja isoon nälkään tarjolla on myös "jätimmät pääruoat". Listaa ihmeteltyämme valitsimme alkuun briossi burgerit, fish cookiet ja karamellisoidut perunat. Yhden "haukkauksen" alkuruoat olivat todella kauniita ja mielettömän hyviä. Pääruoiksi valikoitui beef cheek ja moscardini eli mustekalaa chimichurri kastikkeella. Jos haluaa jatkaa iltaa cocktailien merkeissä niin helpointa on avata ravintolan eteisessä olevan vaatekomeron ovi ja kumartua sisään. Valitettavasti alakerrassa sijaitseva salainen cocktailbaari on tällä kertaa tupaten täynnä.

Pari kahvilavinkkiä


Haluan vielä mainita vanhankaupungin tunnelmalliset kahvilat Kohvik August ja Kohvik Must Puudel. August tarjoaa Tallinnalaisen pienpaahtimo Kokomon laadukasta kahvia, suussa sulavia leivonnaisia ja aamiaista tai lounasta läpi päivän. Retrohenkinen Must Puudel toimii myös illanviettopaikkana ja musiikkia vinyylilevyiltä voi nauttia yön pikkutunneille asti. Kohvik August

Kohvik August

Vielä en ole seuraavaa Tallinnan reissua varannut, mutta ravintolat olen jo päättänyt. Kiinnostaisi ainakin Korsten, Fabrik sekä Rataskaevu16, johon olen nyt kolmesti yrittänyt varata pöytää onnistumatta. Joka tapauksessa rakastan Tallinnaa ja toivottavasti pääsen pian takaisin. 

Ps. Aikaisempia ravintolasuosituksia Tallinnaan täällä. 

Kommentit