Arkipasta avokadosta - lasten suosikki!

Vaikka kiireinen arki on omalla tavalla siistiä, niin arkiruoan väsääminen on aina yhtä kaaosta. Arkipäivinä, ainakin sellaisina, joina aika on kortilla (eli lähes joka päivä) voi olla ylpeä jos keksii jonkun herkullisen vartissa syntyvän ruoan. Itselläni ei aina hoksottimet jaksa raksuttaa töiden jälkeen, joten parasta on, kun on muutama luotto-ohje. 


Onnistuneen arkiruoan kriteerit  ovat:
  1. helppo 
  2. nopea 
  3. maistuu myös lapsille

Tämä avokadosta ja juustoista koostuva pasta täyttää kaikki edeltävät kohdat ja alun perin se tuli väsättyä lihattoman lokakuun aikana. Ainahan nämä kiireessä tehdyt kokeilut ei onnistu ja pöydässä näkee nyrpeitä naamoja, mutta tämä yksinkertainen pasta on koko perheen suosikki. 

 Vartin arkipasta

spagettia
leipäjuustoa tai halloumia
2 kpl avokadoa
1 prk creme fraichea
1 limen mehut
1 buffalo mozzarella
suolaa
pippuria
parmesaanijuustoa

Laita pastavesi kiehumaan ja nosta kiehuvaan suolattuun veteen sopiva määrä pastaa. Valmista kastike sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Kaiverra ja muussaa avokadot sopivan kokoiseen kulhoon, johon mahtuu myös lopuksi pastat. Paista halloumi, pilko se sopiviksi suupaloiksi ja sekoita avokadon joukkoon. Vaihtoehtoisesti voit pilkoa joukkoon leipäjuustoa, jota ei tarvitse edes paistaa. Lisää creme fraiche, limemehu, pilkottu mozzarella, suolaa ja pippuria, ja sekoita. Valuta spagetista vedet pois ja kaada kastikkeen joukkoon, sekoita. Raasta parmesaania annoksen päälle ja nauti.

Kommentit