Yhteistyössä: Turku Craft Beer Festival
Turku Craft Beer Festival on jatkoa kesällä 2017 ensimmäistä kertaa järjestetylle Turku Food & Wine festivaalille. Turku Craft Beer Festival on käsityöläisoluisiin keskittyvä olut- ja ruokatapahtuma Turun VPK:n
talolla maaliskuun 9.-10. päivä. Tapahtumassa on iso kattaus kotimaisia
pienpanimo-oluita, useita viskien maahantuojia ja valmistajia sekä myös
naturalviineihin keskittyvä viinibaari. Virolainen artesaanisiiderimö Tori Siidrutalo tuo ensi kertaa tuotteensa Suomeen. Festivaaleilla järjestetään useita tastingejä päivittäin ja luvassa on myös tarjouksia kotiolut tarvikkeista sekä Spiegelau-olutlaseista.
Monipuoliset ja kiinnostavat tastingit
Tapahtumassa järjestetään yli
toistakymmentä tastingiä, joihin voi ostaa erikseen lippuja. Jokaiseen
tasting-lippuun kuuluu myös sisäänpääsy tapahtumaan sekä Spiegelaun
laadukas mini IPA -lasi. Mikäli haluaa osallistua useampaan tastingiin,
on mahdollista ostaa myös halvempi tastinglippu, mihin ei sisälly
sisäänpääsyä ja lasia. Tastingissä panimoiden omistajat
maistattavat tuotteitaan, monesti myös sellaisia, joita ei heidän
tiskeiltänsä tapahtumasta löydä sekä avaavat omia ajatuksiaan oluen
tekemisestä ja tarinastaan.
Tastingit ovat
tunnelmaltaan rentoja ja niissä on
myös jotain ekstraa. Esimerkiksi Moose on the Loose -panimon tastingissä
yhdistellään olutta ja karkkeja, ja Kimito Brewingin tasting taas on 2v
synttäreitä juhlivan panimon juhlatasting, missä oluentekijä Jonas
Sahlberg kertoo panimonsa tarinan vauvasta taaperoksi. Lohjalta ponnistava Top Fuel Beer Company
esittelee oluiden lisäksi myös siiderinsä. Kaleva Brewing maistattaa
omien tuotteiden lisäksi myös muita Tampereen uusia panimotulokkaita,
luvassa on ainakin paljon kehutun Nordic Brewingin tuotteita.
Kyrö
Distilleryn tastingillä kuullaan Kyrön tarina sekä maistellaan Koskue,
Napue, Juuri ja Single Malt Rye viski. Balvenie viskitasting tarjoaa
12-vuotisesta 25-vuotiseen Single Barreliin. Dew & Brew
tastingissä yhdistyy taas porilaisen Beer Huntersin mainetta niittäneet
oluet ja irlantilaisen Tullamore Dew:n viskit. Teerenpeli taas menee
ajassa taaksepäin, palaa nykyhetkeen ja katsoo tulevaisuuteen, eli
maistelussa on jo loppuunmyytyjä tuotteita, nykyisiä ja vielä
pullottamattomia eriä.
Tapahtumassa
järjestetään sekä olut- että viskitastingejä ja kovan suosion saaneista
tastingeistä osa on jo myyty loppuun! Monessa tastingissä on kuitenkin
vielä toistaiseksi tilaa, mutta paikan päältä ei lippuja enää
välttämättä riitä kaikille halukkaille. Olkaahan aktiivisia ja käykää varaamassa paikkanne haluamaanne tastingiin täältä!
Ruokatarjonta tapahtumassa
Hyvä juoma vaatii rinnalleen myös arvoisensa ruoan ja siihen onkin tapahtumassa panostettu. Suosittu Ravintola Kuori tulee tekemään
maittavaa kasvisruokaa. Suomen
ensimmäisiin Michelin-kokkeihin kuuluva Markus Aremo tulee omalla pop-up
ravintolallaan tarjoilemaan uusissa ranskalaisissa viinitynnyreissä
marinoituja vihanneksia blineillä ja perunarieskoilla. Markuksen
annokset menevät mehevästi kurkusta alas hänen omalla, tapahtumassa
julkaistavalla, voikukkaoluella. Lihaisammista vaihtoehdoista vastaa Turun klassikkoravintola Smör omalla
street food -menullaan sekä Helsingin parhaimmistoon kuuluva, Henri
Alénin luotsaama ravintola Muru, jonka keittiömestarina häärää turkulainen Turo Väärti.
Arvonta
Tätä tapahtumaa ei kannata missata!
Nyt on oiva tilaisuus voittaa kahden
tastingin + pääsylipun paketti tapahtumaan blogin facebook-sivuilla järjestettävässä arvonnassa. Kilpailu päättyy perjantaina 16.2!
Kommentit
Lähetä kommentti