Turku Craft Beer Festival + Arvonta

 
 Yhteistyössä: Turku Craft Beer Festival
 
Turku Craft Beer Festival on jatkoa kesällä 2017 ensimmäistä kertaa järjestetylle Turku Food & Wine festivaalille. Turku Craft Beer Festival on käsityöläisoluisiin keskittyvä olut- ja ruokatapahtuma Turun VPK:n talolla maaliskuun 9.-10. päivä. Tapahtumassa on iso kattaus kotimaisia pienpanimo-oluita, useita viskien maahantuojia ja valmistajia sekä myös naturalviineihin keskittyvä viinibaari. Virolainen artesaanisiiderimö Tori Siidrutalo tuo ensi kertaa tuotteensa Suomeen. Festivaaleilla järjestetään useita tastingejä päivittäin ja luvassa on myös tarjouksia kotiolut tarvikkeista sekä Spiegelau-olutlaseista. 

Monipuoliset ja kiinnostavat tastingit

 

Tapahtumassa järjestetään yli toistakymmentä tastingiä, joihin voi ostaa erikseen lippuja. Jokaiseen tasting-lippuun kuuluu myös sisäänpääsy tapahtumaan sekä Spiegelaun laadukas mini IPA -lasi. Mikäli haluaa osallistua useampaan tastingiin, on mahdollista ostaa myös halvempi tastinglippu, mihin ei sisälly sisäänpääsyä ja lasia. Tastingissä panimoiden omistajat maistattavat tuotteitaan, monesti myös sellaisia, joita ei heidän tiskeiltänsä tapahtumasta löydä sekä avaavat omia ajatuksiaan oluen tekemisestä ja tarinastaan.

Tastingit ovat tunnelmaltaan rentoja ja niissä on myös jotain ekstraa. Esimerkiksi Moose on the Loose -panimon tastingissä yhdistellään olutta ja karkkeja, ja Kimito Brewingin tasting taas on 2v synttäreitä juhlivan panimon juhlatasting, missä oluentekijä Jonas Sahlberg kertoo panimonsa tarinan vauvasta taaperoksi. Lohjalta ponnistava Top Fuel Beer Company esittelee oluiden lisäksi myös siiderinsä. Kaleva Brewing maistattaa omien tuotteiden lisäksi myös muita Tampereen uusia panimotulokkaita, luvassa on ainakin paljon kehutun Nordic Brewingin tuotteita.
 
Kyrö Distilleryn tastingillä kuullaan Kyrön tarina sekä maistellaan Koskue, Napue, Juuri ja Single Malt Rye viski. Balvenie viskitasting tarjoaa 12-vuotisesta 25-vuotiseen Single Barreliin. Dew & Brew tastingissä yhdistyy taas porilaisen Beer Huntersin mainetta niittäneet oluet ja irlantilaisen Tullamore Dew:n viskit. Teerenpeli taas menee ajassa taaksepäin, palaa nykyhetkeen ja katsoo tulevaisuuteen, eli maistelussa on jo loppuunmyytyjä tuotteita, nykyisiä ja vielä pullottamattomia eriä.
 
Tapahtumassa järjestetään sekä olut- että viskitastingejä ja kovan suosion saaneista tastingeistä osa on jo myyty loppuun! Monessa tastingissä on kuitenkin vielä toistaiseksi tilaa, mutta paikan päältä ei lippuja enää välttämättä riitä kaikille halukkaille. Olkaahan aktiivisia ja käykää varaamassa paikkanne haluamaanne tastingiin täältä!


Ruokatarjonta tapahtumassa


Hyvä juoma vaatii rinnalleen myös arvoisensa ruoan ja siihen onkin tapahtumassa panostettu. Suosittu Ravintola Kuori tulee tekemään maittavaa kasvisruokaa. Suomen ensimmäisiin Michelin-kokkeihin kuuluva Markus Aremo tulee omalla pop-up ravintolallaan tarjoilemaan uusissa ranskalaisissa viinitynnyreissä marinoituja vihanneksia blineillä ja perunarieskoilla. Markuksen annokset menevät mehevästi kurkusta alas hänen omalla, tapahtumassa julkaistavalla, voikukkaoluella. Lihaisammista vaihtoehdoista vastaa Turun klassikkoravintola Smör omalla street food -menullaan sekä Helsingin parhaimmistoon kuuluva, Henri Alénin luotsaama ravintola Muru, jonka keittiömestarina häärää turkulainen Turo Väärti.

Arvonta


Tätä tapahtumaa ei kannata missata!
Nyt on oiva tilaisuus voittaa kahden tastingin + pääsylipun paketti tapahtumaan blogin facebook-sivuilla järjestettävässä arvonnassa. Kilpailu päättyy perjantaina 16.2!

Kommentit

Suositut tekstit