Alanvaihtajan haasteita


Työpaikkani vaihdosta on kulunut nyt reilu kuukausi ja sen myötä moni asia muuttui. Ala vaihtui, työajat muuttui, työmatka lyheni. Samana pysyi oikeastaan vain, että töissä tässä käydään. Moni asia mietitytti etukäteen, mutta suurin osa niistä ei osoittautunutkaan lopulta haasteeksi ja valtaosa muutoksista oli positiivisia. Vaikka ala on haastava niin jokainen uusi buukkaus, tapaaminen tai uusi asiakas motivoi entistä enemmän. Luulen, että olen löytänyt juuri oikean alan! Olen päässyt aivan mahtavaan porukkaan ja työpaikkani on ylittänyt kaikki odotukset. 

Kun vaihtaa täysin alaa ja hyppää tuntemattomaan, tulee kuitenkin väkisinkin vastaan asioita, jotka mietityttävät. Tässä muutamia alanvaihtajan haasteita omasta kokemuksestani:

  1. Täytyy mennä vaateostoksille, sillä töissä pitää olla siistit vaatteet joka päivä.
  2. Kalenterin käytön opettelu, sillä omistan ensimmäistä kertaa elämässäni kalenterin, jossa on vieläpä merkintöjä ja sitä pitää muistaa seurata.
  3. Kotona työskentely tuntui aluksi oudolta. Minulla on mahdollisuus pitää etätyöpäiviä. Toistaiseksi hommat toimii, enkä ole löytänyt itseäni esim. pesemästä ikkunoita.
  4. Minulla ei ole vielä vakiintuneita käytäntöjä selkärangassa esimerkiksi myyntityöstä,  joten aluksi kaikki pienetkin hommat vievät paljon aikaa.
  5. Kahden puhelimen taktiikka tuo haasteita, sillä en ole ainakaan vielä luopunut omasta puhelimestani.
  6. Hiljaiset aamuyön heräilyt ovat vaihtuneet meluun ja härdelliin, mikä oli aluksi outoa. Muutama lisätunti unta on kuitenkin tehnyt itsestäni skarpimman.
  7. Kaikki on uutta, kun ei ole koskaan tarvinnut töissä edes sähköpostia käyttää saatika muita ohjelmia. Nyt jo sujuu, vaikka toki vieläkin tulee kysyttyä tyhmiä kysymyksiä, mutta niistä oppii.
  8. Mahdollinen lihominen: fyysinen tehdastyö vs. istumatyö, lounaat, palaveripullat jne.
Kuvat tältä aurinkoiselta sunnuntailta, kun istahdettiin päiväkävelyllä Nerån terassille ja käytiin naapurissa viettimässä vaimon pikkuveljen kolmekymppisiä.
Kommentit