Tunnelmia Turku Craft Beer Festivaleilta

Kuva: Victor Ekholm

Yhteistyössä: Turku Craft Beer Festival

Viime viikonloppuna pidettiin ensimmäinen Turku Craft Beer Festival Turun VPK:n talolla. Perjantaina tuli seurattua kotisohvalta eri some-kanavilta festivaalien menoa ja odotukset loppuunmyydyn lauantain osalta vain kasvoivat. Kyseessä oli siis käsityöläisoluisiin keskittyvä olut- ja ruokatapahtuma, jossa oli iso kattaus kotimaisia pienpanimo-oluita, useita viskien maahantuojia ja valmistajia, naturalviineihin keskittyvä viinibaari sekä herkullisia ruoka-annoksia.
Tapahtumapaikkana Turun VPK:n talo oli oivallinen sen historiaa huokuvien arvokkaiden tilojen ja keskustasijainnin ansiosta. Tämän tyyppiset tapahtumat sopivat erinomaisesti isoon taloon ja järjestäjät pystyivät hyvin hyödyntämään kaikki tilat. Alakerta oli pyhitetty kokonaisuudessaan juoma- ja ruokapuoleen. Näyttävä yläparvi tarjosi nautiskelijoille pöytiä ja tuoleja, joita oli mielestäni riittävästi. Yläkerran saliin oli keskitetty viikonlopun tastingit, joissa oli kymmenille ihmisille tilaa. 

Turku Craft Beer Festivaleilla oli mukana toistakymmentä mielenkiintoista panimoa, viskejä ja viinejä unohtamatta. Niin ruoka- kuin juomatarjoiluissa oli painotettu Varsinais-Suomalaisia yrittäjiä, vaikka Porista taisikin tulla eniten panimoita.Mikä sen parempaa kuin kulkea Spiegelaun mini IPA-lasi kädessä ja maistella uusia olut tuttavuuksia. Rocking Bear Brewersin Ameriikan Pale ALE 5,4% nousi yhdeksi lemppareistani. Pidän hedelmäisistä ja raikkaista oluista, ja vaikka tässä oli myös sitrusta niin sitä ei ollut makuuni liikaa. Illan aikana tuli tastingin lisäksi maistettua seitsemän eri panimon tuotetta, ja monenmonta jäi vielä maistamatta. Toinen erityisen mieleinen huurteinen oli Beer Hunter`sin Mufloni Pasha Cream Ale. Pakko mainita myös  "pieni, vahva ja kova panemaan" -sloganista tunnettu Kaleva Brewing ja erinomainen Redhead Red Ale 5,0%. Ystäväni erehtyi myös kysymään vitsillä oliko tämäkin panimo Porista, mikä tuntui tamperelaisia naurattavan.

Tapahtumassa oli tarjolla kattavasti tastingejä, joista osallistuin Porilaisen Moose on the Loose -panimon tastingin, jossa yhdisteltiin erilaisia karkkeja oluiden kanssa. Panimon oluet sopivat mutkattomasti yhteen kirpeiden karkkien, vaahtokarkin ja minttusuklaan kanssa. Eipä ole tullut aiemmin testattua karkkien ja oluen liittoa, mutta hyvin toimii.
Olen mieletön ruokafani ja nähdessäni tapahtuman ruokalistat valikoin heti kättelyssä, mitä illan aikana haluan syödä. Ihastuin turkulaisen ravintola Smörin annokseen. Lautaselle valikoitui vaikean valinnan jälkeen chorizo hodarin sijaan possun plumaa friteerattuna, umamitahnaa ja mysliä, possulientä ja grillattua merilevää.  Monimutkaisen kuuloinen annos oli simppelisti maukas. Toinen nappivalinta oli Ravintola Kuoren suussasulavaa seitan leipä. Annokseen kuului oluthaudutetulla seitanilla, rapealla sipulilla, karamellisoidulla valkosipulimajoneesilla ja pikkelikurkulla täytetty leipä, joka oli niin hyvää, ettei pöytäseurueeni pystynyt sanomaan sanaakaan ennen kuin lautaset olivat tyhjiä. Päivän ja illan aikana juomatarjoilu ja ruoka-annokset olivat viimeisen päälle ja maut todellakin kohdillaan. Tapahtumassa oli paljon tuttuja ja oli kiva kuulla, että en ollut ainoa joka piti festareita onnistuneina niin juoman kuin ruoankin suhteen.

Odotan jo innolla tulevaa kesää ja seuraavaa vastaavaa tapahtumaa eli jo toista kertaa järjestettävää Turku Food and Wine Festivaalia. Viime kesän tunnelmia täällä. Toivottavasti festivaali jatkaa viime kesän meininkiä ja huomioi jälleen myös lapsiperheet, sillä me olemme taatusti tulossa.

Kommentit