Pollo Limonello



Pollo Limonello eli sitruunainen kanapasta


Tämä raikas, sitruunainen ja kermainen pasta maistui meidän perheelle viimeistä pastanauhaa myöten.  Kuten moni muu pastaruoka niin tämäkin valmistuu kädenkäänteessä ja on vielä helppo tehdä. Pollo Limonello on älyttömän hyvää ja suosittelen reseptiä niin kiireiseen arkeen kuin rauhalliseen viikonloppuun. Tämän kaveriksi voisi sopia vaikka yksi kylmä IPA -olut. 



Pollo limonello

4henk.

500 g broilerin sisäfileetä
50 g voita
2 kpl pientä sipulia
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
1 kpl Fond "de chef" kana-annosfondi
1/2 rkl kurkumaa
3 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 rkl hunajaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
200-250 g spagettia
suolaa
parmesaania
tuoretta rucolaa

Suikaloi broilerin sisäfileet ja ruskista ne voissa. Lisää pilkotut sipulit ja cayannepippuri, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. Tässä kohtaa voit laittaa spagettiveden kiehumaan. Lisää kurkuma, valkosipuli, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä. Lopuksi laita jogurtti joukkoon ja suolaa maun mukaan. Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Raasta annoksen päälle reilusti parmesaania ja koristele rucolalla. 



Kommentit