Risotto Primavera



Päätin tehdä risottoa. Ihan vain siksi, koska en ole ikinä sitä tehnyt. Olen jostain syystä väistelly risoton tekemistä, sillä olen luullut sitä vaikeaksi, mutta aivan turhaan. Muutaman ohjeen luettuani minulle tuli vastaan Yhteishyvä -lehden Risotto Primavera ohje. Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettu risotto tuo kevään lautaselle. 

Risotto Primavera
4 henk 

250 g vihreää tankoparsaa
8 dl vettä
1 kpl Fond "du chef" kasvis-annosfondi
2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
50 g voita
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl hienonnettua parmesaania
1 pieni kevätsipuli
1/2 tl suolaa
100 g pakasteherneitä
1 dl kuohukermaa
1/3 ruukkua rucolaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta

Kuori parsat, poista puumainen juuri ja paloittele reilun sentin paloiksi. Keitä parsat pienessä määrässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 min. Valuta. 

Liuota kasvis-annosfondi kiehuvaan veteen. Pidä liemi kuumana. 

Kuori ja hienonna salottisipulit. Sulata voi ja kuullota sipuleita ja riisiä kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin ja tässä kohtaa riisin pitäisi olla kiehunut 15 minuuttia.

Raasta juusto ja hienonna kevätsipuli riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, parmesaanijuusto, kevätsipuli, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.

Viimeistele annos rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti, sillä risotto ei odota syöjää!


Kommentit