5.4.2018

Tiramisu


Italialainen tiramisu toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Aidon tiramisun maulle tärkeitä aineksia ovat aidot Savoiardi-keksit, tuore espresso ja makea Marsala jälkiruokaviini. Tällä kertaa tein lapsiystävällisen version ja jätin jälkiruokaviinin kokonaan pois. Joidenkin ohjeistusten mukaan tiramisun ydin on 1 muna, 1 rkl sokeria ja 100g mascarponea, mutta minä en siihen usko. 


Tiramisu
8henk

4 munaa
500 g mascarponea
200 g Savoiardi-keksejä
1,5 dl espressoa (tummaa kahvia)
4 rkl sokeria
3 rkl 100% kaakaojauhetta

(2-3 rkl Marsala jälkiruokaviiniä)
(70g 70% tummaa suklaata)

Keitä espresso. Jos teet aikuiseen makuun niin mausta jäähtynyt kahvi Marsalalla. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto kevyesti keltuaismassan joukkoon. Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet mascarponeseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset. Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkkärin maustua jääkaapissa ainakin 3-4h. Yön yli ollut tiramisu vetistyy, mutta on silti todella hyvää.

Jos haluat suklaan makua tiramisuun niin vuolla tummaa suklaata ensimmäisen mascarponeseoksen päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti