Festarikausi korkattu KakolassaViime viikolla korkattiin tämän kesän festarikausi The Shift -business festareilla. Minulla on ollut hirmuinen polte aiempina vuosina päästä osallistumaan, sillä olen kuullut festareista vain hyvää. Tänä vuonna kävi varsinainen munkki, sillä en omistanut vielä kaksipäiväisten festareiden ensimmäisenä päivänä lippua, vaan onnistuin saamaan sen tiistai-keskiviikko välisenä yönä (kiitos vielä Tommi Larikka / Suomen Henkilöstötalo). Sitten alkoikin pikainen lastenhoitajan metsästys, sillä keskiviikon festaripäivä jatkui vielä After Partyillä, joihin oli menossa myös vaimoni.
Vasta kolmatta kertaa järjestetty kansainvälinen tapahtuma pidettiin tänä vuonna Kakolan vanhassa Lääninvankilassa. Tulevaisuuden teknologiaan ja tekoälyyn keskittynyt festivaali tarjosi mielenkiintoisten yritysten ja puhujien lisäksi vaihtoehtoista livemusiikkia ja laadukasta ruokaa. Festareiden ruoka- ja juomatarjontaan kuului esimerkiksi Kakolan vankila-alueen asukit ravintola Kakolan Ruusu avotulella valmistetuin annoksin sekä samalla alueella toimivan tuoreen panimon Kakola Brewingin juomat. 

The Shift ei todellakaan ole mikään perinteinen yritystapahtuma, vaan enemmänkin ilmiö, jossa uuden oppimisen ja verkostoitumisen lisäksi tärkeässä roolissa on upeasti koristellut pihat ja mielenkiintoiset sisätilat. Tapahtuman erikoisuudesta kertoo sekin, että After Partyissä olisi ollut mahdollisuus ottaa ihon alle älysiru. Siru asennetaan implanttina kämmenen alueelle, ja siihen voi esimerkiksi ohjelmoida käyntikorttitiedot tai tietokoneelle tunnistautumisen, tulevaisuudessa ehkä myös bussikortin tai vaikka pankkikortin. Itse olen vielä ilmeisen vanhanaikainen, enkä herännyt seuraavana aamuna siru ihon alla. Kuulemma 14 festarikävijää sen kuitenkin otti.
Kesäfestareista puhuttaessa sää nousee aina esille, joten mainittakoon vielä, että tapahtuma osui täydellisesti Turussa meneillään olevaan uskomattomaan hellekauteen. Mahtava tapahtuma ja startti kesän 2018 festarikauteen!


Kommentit