Lapin taikaa TervolassaMuutama viikko sitten tehdyllä Levin reissulla pysähdyimme menomatkalla Kemin ja Rovaniemen välillä sijaitsevaan pieneen Tervolan kuntaan. Tervola on luonnonkaunis maaseutupitäjä Kemijoen varrella ja löysimme tiemme sinne, sillä siellä metsän keskellä asuu lappilaistunut ystävämme Katja perheineen. Tämä vaimoni lapsuudenystävä kyllästyi kaupunkielämään ja lähti opiskelemaan Inariin vuonna 2012, ja jäi sille tielle. Katja keskittyy nykyään luonnonkasvien ja villiyrttien hyötykäyttöön ja myy itse valmistamiaan tuotteita Metsän Emännän verkkokauppassa ja toimittaa niitä myös jälleenmyyjille ympäri Suomea . Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, kun ajelimme loputtomalta tuntuneen matkan pitkin kuoppaista ja loskaista kuratietä. Löydettyämme perille meitä odotti mm. entisajan viehättävä navetta, lappilainen kota ja toista metriä lunta. Suut ammollaan noustiin autosta ihmettelemään näkymää sekä ympärillä vallinnutta hiljaisuutta. 

Lapset kirmasivat välittömästi itsensä korkuisiin lumikinoksiin ja hämmästelivät tilannetta, sillä kaikesta lumesta huolimatta Lapin kevätauringossa pärjäsi hyvin ilman takkia. Katja kertoi meille elämästään Tervolassa ja yrityksestään, joka myy monipuolisesti erilaisia tuotteita, jotka ovat saaneet inspiraationsa kotimaisesta, puhtaasta luonnosta. Saimme nähdä hänen työhuoneensa ja käynnissä olevia projekteja, kuten saippuan valmistus. Yllätyin kuullessani, että jälleenmyyjiä on jo viitisenkymmentä ympäri Suomea.

ruususaippuat 

Kerrankin tuliaiset tuli hankittua jo heti reissun aluksi ja ostimme molempien vanhemmille Metsän Emännän Keskiyön Auringon jalkakylpysuolaa sekä Mesiangervo-kamomillasalvaa, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Vanhan kansan tiedon mukaan mesiangervo lievittää kipua ja särkyä, kun taas kamomilla rauhoittaa ja lievittää kipua ja rosmariini edistää verenkiertoa. Lisäksi saimme tuliaisiksi Lapista kerättyä kuusenpihkaa sisältävää Pihkasalvaa ja muutaman testipalan saippuaa. Hänellä on parhaillaan kuivumassa satoja eri tuoksuisia saippuapaloja, jotka tulevat myyntiin kesäkuun aikana.
Poistuimme Katjan luota haltioituneita ja inspiroituneina. Oli erittäin mielenkiintoista päästä paikan päälle näkemään, miten eri maailmassa Katjan perhe elää. Näin kaupunkiperheelle erakoituminen Lapin pikkupitäjään tuntuu käsittämättömältä ja samalla hurjan kiehtovalta. 

Innostuimme keskustelemaan myös pienestä yhteistyöstä Metsän Emännän puodin kanssa ja teilläkin olisi nyt mahdollisuus päästä testaamaan tuotteita tai hankkimaan vaikka äitienpäivälahjaksi hemmottelua, herkuttelua tai vaikkapa puusta tehtyjä koruja. 
Arvon blogin facebook-sivujen puolella 30 € lahjakortin Metsän Emännän verkkokauppaan + ilmaiset postitoimitukset. Lisäherkkuna blogini lukijoille on tarjolla alekoodi KEVÄT18, jolla saa -15% alennusta verkkokaupasta 13.05 asti. 

P.S. Jos haluat tuotteet perille ennen äitienpäivää, niin tee tilaus viimeistään ti 8.5!

Kommentit