Fuengirola Bioparc - ilta eläintarhassa


Jos oikein muistan, niin tämä taitaa olla 12. kerta, kun matkustan tänne Fuengirolaan. Koululainenkin on jo vanha kävijä, mutta taaperomme on Espanjassa ensimmäistä kertaa. Olen lukenut, että Fuengirolan eläintarha on saanut viime vuosikymmenellä monenmoisia palkintoja sen upeuden takia ja onhan se hieno. Keskellä kaupunkia näet niin mangusteja, muurahaiskarhuja kuin valtavia Gorilloja

Täällä on yllättäen heinäkuussa kuuma ja kaupunki on täynnä elämää vasta myöhään illalla. Myös eläintarha on avoinna klo 23 asti ja vaikka kotona pojat menevätkin ajoissa nukkumaan, ovat he jaksaneet täällä hienosti valvoa ja elää paikallisen rytmin mukaan. Uskalsimme siis ajoittaa myös retken eläintarhaan myöhempään iltaan ja se kannatti, sillä olo oli virkeä kun pahin kuumuus oli jo hellittänyt.Oli kiva viedä pojat eläintarhaan, jossa ei perinteiset karhut ja pöllöt hiiviskele, vaan eläimiä, joita he ovat nähneet vain piirretyissä tai luonto-ohjelmissa. Luonnonmukaiset aitaukset ja muutenkin vehreä alue tekee vierailusta mieluisan ja eläintarha onkin ainoa turistikohde, missä olemme käyneet varmaan joka reissulla.

Perinteisen kierroksen lisäksi eläintarhassa on mahdollisuus päästä tapaamaan aivan kasvotusten Madagasgarin apinoita, tai siis niitä raitahäntäisiä leffoista tuttuja söpöläisiä. Otettiin kuvia apinoiden vieressä ja vaikka ne näyttävät suloisilta kuvissa, niin todellisuudessa lähin apina oli juuri vääntänyt kakat ja söi sitä tyytyväisenä meidän ihmetellessä. Loppupäivän taapero halusikin vain nähdä "kakkaa" ja oli ikionnellinen, kun osuttiin paikalle myös gorillan tehdessä tarpeitaan riu'ulla. Tätä kakan ihastelua on muuten jatkunut koko reissun ja kadulla pysähdytään hurraamaan jokaiselle koirankakalle. 

Olimme myös katsomassa esitystä, jossa yleisön jalkojen juureen asteli mm. piikkisika, majavia, apinoita ja päidemme yli lenteli valtava papukaija ja haukka. Todellakin näkemisen arvoinen.


Bioparciin pääsee oikein siedettävällä hinnalla, sillä ympäri kaupunkia on jaossa alekuponkeja. Kerrankin kannattaa ottaa mainoslehtiset talteen, sillä niissä on täällä aina alekuponkeja myös muihin kohteisiin, kuten vesipuistoon.
Kommentit

Lähetä kommentti