Makuelämysten matka Espanjaan - Not!


Makuelämysten matka jäi Espanjan matkan osalta haaveeksi! Taapero on aina ollut huono syömään, mutta reissussa hän lopetti syömisen käytännössä kokonaan. Lopulta parhaiten maistui Knorrin Pastapotit, siis ne sellaiset valmisannokset joihin lisätään vain kuuma vesi... Alkureissusta meni myös Patatas Bravasit, mutta loppumatkasta hän suostui enää lähinnä nuolaisemaan ranskalaisia ja siinä se. Valitsimme siis ravintolat tämän perusteella, eikä Espanjassa makuelämyksillä ja tapaksilla juhlittu. Somessa lomakuvat näyttävät aina houkuttelevilta ja kaikki on ihanaa, mutta on kiva tuoda tätä karumpaakin todellisuutta blogin puolella esiin.

Lomailimme lasten ehdoilla ja heille iski nälkä lähes poikkeuksetta kamalimpien turistiravintoloiden kohdalla. Tai Burger Kingin. Tilanne lähinnä nauratti ja onneksi olemme käyneet Espanjassa monet kerrat aiemminkin ja päässyt niillä kerroilla herkuttelemaan eri tyyliin.
Onneksi nautin ruoanlaitosta ja tehtiinkin pääosin ruoka itse. Yhtenä iltana kävimme herkuttelemassa Fuengirolan keskustassa melko uudessa Mercado La Galeriassa, joka on tyylikäs ravintolakatu sisätiloissa. Siellä kävi melkoinen kuhina, sillä paikka oli täynnä paikallisia ja nautimme espanjalaisten kovaäänisestä keskustelusta ja naurusta. Koululainen sai himoitsemaansa sushia ja aikuiset meksikolaista. Taaperollekin tilattiin oma annos, mutta se jäi silläkin kertaa syömättä.

Kreikassa emme tehneet ruokia itse, vaan nautimme paikallisia herkkuja aiempienkin matkaviikkojen edestä. Edelleen tekee mieli tsatsikia! Tai friteerattuja mustekaloja, jotka ovat minun ja koululaisen lempiherkkua. 

Koomista oli, että taaperon ensimmäinen kunnollinen ateria reissun aikana  oli paluulennolla syöty annos, eikä sekään ollut hänelle tilattu makaroonilaatikko, vaan maisteluannos minun lohipastastani. Myös Kreikassa mukana ollut kaveriperhe eläytyi tähän meidän ahdinkoon ja iloitsimme kaikki, kun F söi koneessa karjalanpiirakan ja pari pennepastaa! Ensimmäisenä aamuna kotona taapero valitti nälkää ensimmäistä kertaa varmaan ikinä ja söikin 1,5 ruisleipää ja banaanin. Nyt alkaa siis tankkaus, jotta saadaan kerättyä menetetyt lomakilot takaisin.

Kommentit

  1. Espanjassa on kyllä hyvin erilainen ruokakulttuuri, erityisesti mitä tulee lasten ruokailuun. Yleensä lasten omat "menut" voivat olla kooltaan hyvin pieniä ja ruoka rasvaista, esimerkiksi nugetteja, hampurilaisia (ilman lisukkeita) ja ranskalaisia. Usein otankin lapsille puoliksi päivän menun, kyllä täältä hyviäkin paikkoja löytyy, Los Bolichesissa sijaitseva La Isquinita oli meidän lasten makuun ja myös Miramarin Terra Sana on kovaa huutoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan täällä Suomessakin yleensä lasten ”menut” tyyliä lihapullat ja ranut. Tosiaan ihmettelimme, kun ruoka ei maittanut edes isommalle, sille sushit ja mustekalatkin hänelle maistuu. Ollaan toistakymmentä kertaa Fugessa olleet ja hyviä ruokapaikkoja kyllä löytyy, mutta jos ruoka ei maistu niin se ei maistu. 😎

      Poista

Lähetä kommentti