Remppareiskana reissussa


Espanjan lomaamme kuului myös työntekoa, sillä olin luvannut tehdä pihalla maalaushommia. Ai että, miten nautin pienestä puuhastelusta! En kaipaa edelleenkään omaa pihaa tai perunamaata, mutta kerrostaloasukkina jään paitsi remppahommista. Tähän tarpeeseen kaipaisin kesämökkiä, mutta sekin projekti on hieman jäissä, kun emme osaa päättää veneen ja mökin välillä.

Naapurissa oli vähän suurempi projekti käynnissä ja löysinkin hengenheimolaisia, joiden kanssa keskusteltiin maalin peittävyydestä ja betonin valuusta, lähinnä elekielellä, sillä itselläni ei ole espanjankielen taitoa ja heillä ei selkeästikään englannin. Kuitenkin sain vinkkivitosena naapurin sikaria polttavalta isältä, että maalia kannattaa lantrata vedellä, sillä maalausmetrejä tulee lisää. Ymmärrän kyllä, mutta toistaalta siinähän joutuu maalaamaan monta kertaa uudelleen. Ei kuulemma haittaa. Itse tein kerralla valmiit pinnat. Lapset halusivat tietysti myös osallistua ja koululainen pääsikin mukaan maalaushommiin. Maalia oli lopulta kulmakarvoissa asti, mutta hauskaa kuulemma oli. Taapero sai myös telan ja maalaili lattiaa vedellä meidän vieressä. 

Mielenkiintoisinta oli altaan reunojen maalaaminen, sillä uimahullujen lasten vuoksi altaan reunat olivat koko ajan märät ja työ oli tehtävä yöllä pilkkopimeässä vaimon näyttäessä valoa puhelimen taskulampulla.

Ehdimme ihastella työnjälkeä pari päivää, jonka jälkeen naapurin remppamiehet tulivat juuri maalatusta seinästä läpi. ...Ja seuraavana päivänä toisesta. 

Kommentit