Vegaaninen viikonloppu

Seitan hodari

Palasimme reissusta perjantaina aamuyöllä ja mikäs sen parempaa, kuin palata Turkuun, joka näyttää heti parastaan. Viikonloppuna oli nimittäin Vegånia eli vegaaniruoan festivaali. Lauantain epävakainen sää ei haitannut menoa, kun pääosassa oli maukas ja laadukas ruoka. Löytyihän sieltä myös pienpanimo-oluita sekä ex-naapuri Pietu Sepposen järjestämä Vegånia-live puistotapahtuma.

Pienestä vesisateesta huolimatta lauantaina lounasaikaan festareille oli saapunut kivasti ihmisiä niin ruoan kuin oluen perässä. Meidän matkassa oli tällä kertaa vain taapero, joka muuten ei syönyt lomareissullamme oikeastaan yhtään mitään. Tiesimme etukäteen, että pikkumies pitää kasvis- ja vegaaniruoista, joten nyt oli hyvä sauma saada jotakin hänen suuhunsa ja niin vain kävikin. Shamsin uutuus mini-falafelit hummuksella upposi taaperon suuhun heittämällä. Oli kuulemma namia. Itse söin myös Shamsin falafel-annoksen ja vaimon valinta oli Kuoren ja Rootsin yhteiskojusta seitan hodari. 

Vegaaniruoka kiinnostaa meidän perheessä tällä hetkellä muutenkin, joten festareiden ajankohta osui sopivaan saumaan. Emme käyttäneet reissussa juurikaan maitotuotteita ja huomasimme selvän muutoksen vatsan toiminnassa. Päätimmekin kokeilla maidottomuutta myös kotona ja jääkaapissa onkin nyt runsaasti kaurapohjaisia "jogurtteja", kauramaitoa, mantelimaitoa, kaurakermaa jne. Mielenkiintoista uutta haastetta ruoanlaittoon siis tiedossa. 

Iltapäivällä vaihdettiin taaperon paita puhtaaseen ja lähdettiin kummityttömme 2-vuotis kemuihin. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa kavereita. Aurinko paistoi ja vietimme rennon iltapäivän pihalla jääkahvia hörppien. Ehdimme jo todeta, että se ei oikein sovi maidottomaan ruokavalioomme, kunnes selvisi että se olikin tehty kauramaitoon.

Sunnuntaina herätyskello soi jo 7.00, sillä koululainen alkoi valmistautua jalkapalloturnaukseen. Hän pääsi valmentajan kyydillä pelipaikoille, joten itselleni jäi harvinaislaatuinen hetki juoda aamukahvi hiljaisuudessa, sillä taapero juoksi sängystään vasta hieman ennen yhdeksää.  Kommentit