Helppo piparijuustokakku




Puolen vuoden piina on vihdoin ohi, sillä meillä on uusi uuni! Kädet syyhyten odotin uunin ensikäyttöä ja etukäteen ajattelin alkavani heti leipomaan, mutta pettymys oli suuri, kun vaimo ehtikin ensin ja lämmitti pakastepizzan. Häpeällinen eka kerta, mutta nyt on myös ensimmäinen kakku leivottu.

Päätin tehdä jouluisen ja helpon piparijuustokakun. Kakku onnistui, vaikka uunin toiminnot ovat vielä vieraita ja edellisen kakun olen leiponut toukokuussa. Muutamista blogeista bongattu ohje on ilmeisen suosittu ja moni on tätä kutsunut makeaksi. Oma sokerihampaani on sen verran vaativa, että minun makuuni tämä ei ollut lainkaan makea. Kevyt inkiväärin maku ja sievä pipareiden makeus kyllä iskeytyi ikeniin. 

Tästä alkaa blogissani reseptien uusi alku.

PIPARIJUUSTOKAKKU

10 henk

Pohja

175 g ohuita pipareita
80 g voita

Täyte

600 g tuorejuustoa 
2 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
2 munaa
100 g ohuita pipareita
1 tl kanelia
2/3 tl jauhettua inkivääriä
1 tl vanilla pastea (juoksevaa vaniljatahnaa)

Koristeeksi

5 kpl ohuita pipareita
valkoista sokerikuorrutetta 

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa pohjaa varten keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta hieman myös reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma. Lisää joukkoon munat, karkeaksi murskatut piparit (itse murskasin ihan käsin) ja mausteet. Kaada seos pohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousisivat pintaan.

Paista uunin alatasolla noin 40 - 50 minuuttia. Kakku on tässä vaiheessa tarpeeksi kypsä, kun se on hyytynyt reunoilta, mutta on vielä selkeästi hyllyvä keskeltä. Avaa uunin luukku hetkeksi ja laita takaisin kiinni. Sammuta uuni ja anna juustokakun kypsyä jälkilämmössä ainakin tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja siirrä se jääkaappiin mielellään yön yli ennen tarjoilua.

Koristele. Kuten kuvista näkyy niin itsellä hieman treenaamista koristeluiden kanssa. Onneksi maku on tärkeintä.

Kakun kylkeen sopisi hyvin esimerkiksi vadelmamelba tai vaikka glögistä tehty kastike, mutta tällä kertaa tarjoilin sen itse sellaisenaan.



Kommentit