Talvisia kuulumisia

Tammikuu vaihtuu jo helmikuuhun ja talvi on parhaimmillaan. Vuosi on alkanut lupaavasti, sillä heti tammikuun alussa varasimme reissuja keväälle ja kesälle. Olemme jo useampana vuonna hyödyntäneet matkamessutarjouksia niin pakettimatkojen kuin lentojenkin osalta, vaikka emme itse messuilla ole käyneetkään. 

Laskettelu on ollut monena viikonloppuna haaveena, mutta olen päässyt suksilla vasta kerran mäkeen ja silloinkin olin lasten mäessä taapero haaroissa. Pari edeltävää viikonloppua ollaan valmistauduttu lähtemään Meri-Teijoon, mutta on tullut sairastelua ja muita kiireitä. Tänä talvena lasketaan joka tapauksessa vähän eri meiningillä, kuin aiempina vuosina, sillä tavoitteena on opettaa taapero laskemaan. Intoa hänellä ainakin on ja uudet hienot kissa-sukset!

Laskettelun lisäksi perheellämme on nyt toinenkin koko perheen yhteinen harrastus, sillä olemme alkaneet käydä viikottain uimassa. Koululainen harrastaa uintia ja taaperostakin kuoriutui alkujännityksen jälkeen varsinainen vesipeto viime kesän pitkällä lomareissulla. Uintiharrastus flunssakautena on tosin hiukan haasteellista, sillä pienessäkään nuhassa ei huvita lähteä kylmään uimahalliin.

Perjantaina vietettiin vuoden ensimmäisiä pikkujouluja. Oli mukava tavata työpiireistä tuttuja ihmisiä vapaa-ajalla. Bowlerista oli varattuna meille kaikki viisi rataa muutamaksi tunniksi, minkä jälkeen siirryttiin ravintola Gustavoon.  Gustavossa meitä odotti viinitasting ja kolmen ruokalajin illallinen. Olen ollut monia kertoja kyseisessä ravintolassa, mutta en ole aiemmin tilannut listalta muuta kuin pizzaa, sillä ravintolassa on juuri sellaista napolilaista pizzaa, mitä fanitan. Tällä kertaa ruoat oli tilattu etukäteen ja meille tarjoiltiin grillattuja viiriäisten koipia, vuohenjuustomoussea, gratinoituja sinisimpukoita ja rosmariinivoissa glaseerattua karitsan potkaa tryffeli-perunapyreellä. Täyden kympin kokonaisuus, nam! Ilta jatkui vielä yön pikkutunneille asti Bassin yökerhossa. 

Olemme nauttineet lumisesta talvisäästä urheilupuistossa ulkoillen. Taapero viihtyy leikkipuiston liukumäissä ja isompi pulkkamäessä. Kirpeä pakkanen ja viikonlopun auringonpaiste sai mielen virkeäksi, enkä malta odottaa tulevaa Levin reissua.


Kommentit