Erikoisia makuja olutfestareilla
Yhteistyössä: Turku Craft Beer Festival

Viime viikonloppuna pidettiin historian toinen Turku Craft Beer Festival. Odotukset festareilta oli viime vuoden onnistuneen tapahtuman myötä suuret ja eri some-kanavilta tulikin perjantaina seurattua tupaten täynnä olevien festivaalien menoa. Lauantai oli myyty loppuun hyvissä ajoin ja ymmärtääkseni perjantaina myytiin viimeisetkin liput ovelta käsin. Voi siis todistetusti sanoa, että kiinnostusta riittää ja tapahtumalle on tilausta.
Turku Craft Beer Festival 2019

Kyseessä on siis käsityöläisoluisiin keskittyvä olut- ja ruokatapahtuma, jossa oli iso kattaus kotimaisia pienpanimo-oluita sekä ensimmäistä kertaa mukana oli myös muutama ulkomaalainen panimo. Lisäksi tarjolla oli myös viskejä ja viinibaarissa nautittiin naturalviinejä. 

Festivaaleilla järjestettiin suosittu kotipanokilpailu kaikille harrastajille aloittelijoista konkareihin. En itse ollut lainkaan perehtynyt kilpailuun, kunnes näin Mallasseppien tiskin takana ystäväni kaatamassa janoisille sankareille olutta. Hän kertoi, että on osallistunut kilpailuun panemalla kylpyhuoneessaan jenkkityyppistä Brut IPAA ja oli päässyt finaaliin asti! Tarina ei kerro kuinka Jussin kävi, mutta finaaliin pääsy on jo upea suoritus.

Lipun hintaan kuului Spiegelaun mini IPA-lasi, johon ostettiin juomia eri panimoiden pisteiltä. Maistelin muutamia erikoisuuksia, joista naantalilaisen Mallassepät panimon Mokka Fudge Imperial Stout 9,5% nousi yhdeksi suosikeista Helsinkiläisen Level Elevenin Cinnamon Bunny Stoutin kanssa. Kyseisen korvapuustioluen nautin tietysti asian mukaisesti Cafe Victorin köyhien ritareiden kanssa. Paras kaikista oli kuitenkin Rocking Bear Brewersin Pietniemi pale ALE 5,4%. Vaimo testasi saman panimon Pina Colada vehnäoluen, todella mielenkiintoinen makuyhdistelmä.


Tapahtumassa oli tarjolla molempina päivinä kattava valikoima erilaisia tastingejä, joista osallistuin virolaisen Kolk Breweryn tastingiin, jossa olutmestari Peeter Kolk esitteli panimonsa parhaimpia tuotteita. Vaimon suosikiksi nousi kesäinen mansikasta ja limestä makunsa saava Nümf ja omaksi ykköseksi merkkasin erityisen makean hunajaisen belgialaisen tripelin Sumin. Erikoisin maisteltu olut oli tumma stout Peemot, jossa maistui vadelma ja kookos. Näitä tuotteita ei muuten ole vielä Suomen markkinoilla, joten myös tämän takia juuri kyseinen tasting kiinnosti eniten.

Meidän ilta jatkui vielä läheisen Bowlerin 2-vuotisjuhliin, joissa oli maittavien tarjoilujen lisäksi mahdollisuus aktiviteetteihin. Viihdyimmekin juhlissa lopulta monta tuntia syöden, keilaten ja minicurlingia pelaillen. Bowlerin lounas on muuten yksi suosikeistani, vaikka sijainnin vuoksi vieläkin useammin tulee käytyä osin samassa omistuksessa olevassa 3. linjassa. 

Kommentit