Kinderbrownie

Brownie toimii aina ja vaikka minulla onkin tallessa jo useampia vastaavia reseptejä, niin olihan tätä Yhteishyvästä bongattua suklaamunabrownieta kokeiltava. Koululainen on syntynyt pääsiäisenä ja niin kauan kuin hän on osannut ilmaista oman tahtonsa synttärikakun suhteen, on tarjolla ollut kinderkakkua jossain muodossa. Tällä kertaa siis tällaisena.

Tämä kostea ja tahmea brownie-ohje hurmaa kaikki ja se sopii eritysesti pääsiäisen jälkkäripöytään. Browniesta pitää varmasti kaikki, mutta jakaa mielipiteitä, miten se on parasta; raakana ja tahmeana vai lähes kypsänä, tai kylmänä vai lämpimänä. Mihin koulukuntaan te kuulutte? Itse nautin browniesta eniten raakana, mutta kylmänä.


KINDERBROWNIE

4 (à 21g) Kinder maxia
200 g 70% suklaata
150 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai vaniljapastetta

Koristelu

3 Kinder suklaamunaa
2 Kinder maxia


Säädä uuni 180-asteeseen. Vuoraa about 20x30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Taittele suklaapatukat paloiksi ja puolita palat. Sulata voi ja suklaa varovasti. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Riko munat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Ripottele suklaapalat taikinan päälle. Kypsennä brownie uunin keskitasolla about 18 min, tarkista kypsyys tikulla. Kakku tosiaan saa jäädä keskeltä oikeinkin kosteaksi, enkä itse antanut sen olla edes ihan tuota 18 minuuttia. Koristele jäähtynyt brownie suklaapaloilla ja rikotuilla suklaamunilla. Tarjoa vaniljajätskin kanssa.

Vinkki: Kastele leivinpaperi kauttaaltaan, jotta se on helpompi asetella vuokaan.

Kommentit