Koko perheen museovierailu menneisyyden TurkuunBlogiyhteistyö: Aboa Vetus & Ars Nova / M Kitchen & Cafe 

Meillä oli taannoin oikeinkin mielekäs päivä, kun päästiin tutustumaan koko perheen voimin Aboa Vetus & Ars Novaan. Seurana meillä oli ystäväperhe ja meille oli varattu museon puolelle oman oppaan johdolla seikkailukierros sekä herkkuja M Kitchen & Cafessa. 

Seikkailukierroksella lapset etsivät oppaan johdolla vihjeitä, tekivät mielenkiintoisia tehtäviä ja tutustuivat historiallisen Turun raunioihin. Kierros jatkui taidemuseon puolelle, jossa tutustuimme värien ja materiaalien maailmaan. Vaikka lapset olivat yli-innokkaita eivätkä ihan aina malttaneet kuunnella opasta, niin oppaalle pisteet siitä miten hän oli koko ajan askeleen lapsia edellä. 

Museo on loistava - niin hieno, laadukas ja mielenkiintoinen, että siellä viettää helposti tuntikaupalla aikaa. Kaiken lisäksi museo on yhtä kiinnostava myös lapsille, jotka viihtyivät uteliaina museossa hyvän tovin.

Aboa Vetus & Ars Novassa järjestetään perinteisten museokierrosten ohella myös erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa, kuten taidetta ja historiaa yhdistäviä kesäleirejä sekä lasten synttäreitä. Synttäreillä lapset pääsevät museon lisäksi ainakin kokoamaan artesaanijäätelöistä omia annoksiaan kahvilassa. Museokierroksen voi itse valita kahdesta vaihtoehdosta, joista ensimmäisessä seikkailijat palkitaan tinaisella onnenlantilla, joka tehdään omin käsin museon lanttipajassa. Vanhemmille lapsille, kuten meidän kakkosluokkalaisen ikäisille on mahdollista valita työpajasynttärit, jolloin lapset askartelevat työpajassa ja käyvät tämän jälkeen oppaan mukana tutustumassa museoon. Meidän tutustumissetti oli nimenomaan työpaja -teemainen ja tästä lapset ainakin pitivät kovasti.
Kommentit

  1. Oliko tämä lähinnä kouluikäisille vai jaksoiko teidän 2v olla kierroksilla mukana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku. Olin jo kertaalleen vastannut tähän, mutta vastaus ei näemmä ole lähtenyt, pahoittelut siitä. Tämä tosiaan oli lähinnä koululaiselle, toisaalta emme päässeet kokeilemaan taaperon jaksamista, sillä hän oli sen verran väsynyt, että lähti nukkumaan päiväunia.

      Poista

Lähetä kommentti