Talviloma Lapissa


Viime viikolla oli taas se aika vuodesta, kun perjantai-lauantai välisenä yönä startattiin road trip kohti Leviä. Edeltävinä vuosina olemme yöpyneet matkan varrella, sillä taaperolle kuitenkin 15-16 tunnin automatkat ovat aika HC. Viime vuodesta oltiin kasvettu ja taaperoakin on ipadi yms. hupilaitteet alkaneet kiinnostamaan, joten päätimme rohkeasti rykäistä Leville yhdeltä istumalta. Matka meni hienosti ja 15 tunnin ajomatkaan riitti kaksi pysähdystä, 40 kertaa Marcus & Martinuksen Make you believe in love -biisi, kourallinen uusia Muumeja ja muutamat lakut. Koululainen onkin jo tottunut matkantekijä ja suoriutui jälleen mallikelpoisesti, vaikka matka on tuskaisen pitkä ihan aikuisellekin.

Levillä olimme perillä hyvissä ajoin alkuillasta ja saimme purettua auton ennen kuin lähdin hakemaan siskoani Kittilän lentokentältä. Koko viikko meni täydellisessä auringonpaisteessa ja lämpömittari näytti parhaimmillaan +10 astetta, joten rinteet pysyivät iltaan asti hyvässä kunnossa. Monena aamuna suunnattiin porotilalle ja sieltä rinteeseen. Suosikkimme on mökin lähellä sijaitseva tunnelmallinen Sammun tupa, jossa tuli taas pariinkin otteeseen käytyä. Lisäksi kävimme Tonttulassa koko porukka silittelemässä huskyja. Upeita eläimiä ja mahtavat maisemat kohti tuntureita. Käytiin myös ensimmäistä kertaa Levin kylpylässä, joka oli odotettua monipuolisempi. Iltaisin sauna oli lämmin ja takkaan laitettiin tuli, ai että, oli ihanaa. Kunnon revontulia ei nähty tälläkään reissulla, vaikka seurattiin avaruussäätä ja naiset ajoivat Tuikkuun bongailemaan ainakin kahtena yönä.


Taapero oppi laskemaan, sillä hän halusi rinteeseen joka päivä. Aina päivän päätteeksi hän oli aivan puhki ja uni maistui, eikä hän poikkeuksellisesti öisin herännyt kertaakaan. Siskoni pääsi myös ensi kertaa rinteille sitten ala-asteen ja hänelläkin laskut alkoi rullaamaan. 

Viimeisenä päivänä vaimoni ja siskoni lähti hiihtoreissulle, ja me pojat suuntasimme Ylläksen liepeille Game of Thrones -henkiseen jäähotelliin. Ihan sanoin kuvaamaton paikka! Tuo pitää itse kokea ja nähdä. Kotimatka meni kuten menomatkakin ja supermatkalaiset pärjäsivät hienosti reilun 15 tunnin automatkan. Ensi vuonna uudelleen!
Kommentit

Suositut tekstit