Lasten synttärit keilatenYhteistyössä: Bowler

Koululaisen synttäreitä vietettiin eilen hieman jälkijunassa Bowlerissa Turussa. Haluttiin jotain actionia päivään, sillä neppiautot ja aasinhäntä ei oikein enää viihdytä näitä kaveruksia ja aika monet koululaisten kavereiden 9-v synttärit on vietetty samassa paikassa. Kahdeksan koululaisen jengi oli aivan täpinöissään keilaamisesta ja kahdella radalla nähtiin huikeita suorituksia täyskaadosta tyylikkäisiin tuuletuksiin. Muutamille oli ihan ensimmäinen kerta lajin parissa ja yllättäen tasapistein voittoon kirineestä kaksikosta toinen olikin keilaamassa elämänsä ensimmäistä kertaa.


Juhlat aloitettiin valitsemalla kaikille sopivat kengät ja etsimällä hyllystä kevyimmät pallot. Lapset keilasivat kahdella radalla ja olivat mukana niin tunteella, että jo pelkkä sivusta seuraaminen oli viihdyttävää. Kaatoja juhlittiin ja tuuletettiin villisti, mutta vastaavasti epäonnistumiset otettiin välillä raskaasti, sillä meillä ei ollut laitoja käytössä (nekin on saatavissa). Lapset osoittivat hienoa tiimihenkeä kannustamalla toisiaan, eikä piste-eroista tehty numeroa.

Tunnin pelailujen jälkeen siirryttiin yläkerran kabinettiin, jossa perinteisten sipsien, poppareiden ja karkkien lisäksi pöydästä löytyi mm. peltipizzaa, dippivihanneksia, ranskalaisia ja itsetehtyjä majoneeseja. Ainakin yksi pojista sanoi, että synttäritarjoilut olivat kaikkien aikojen parhaat, joten nappiin meni. Pizza oli myös meidän aikuisten makuun ja söin varmasti neljä palaa. Taisi muutama lapsia hakemaan tullut vanhempikin ottaa matkaevääksi pizzapalan. Bowlerissa järjestyy helposti syntymäpäivät, sillä synttäripaketteja on kaksi vaihtoehtoa, tai lapsille voidaan räätälöidään myös juuri omannäköinen kokonaisuus. Meidän valintamme oli Synttäripaketti 2, johon kuuluu tunti keilausta tai minicurlingia ja synttärikabinetti herkkuineen 1,5 tunniksi, mikä muuten riitti vallan mainiosti ainakin meidän poppoolle. Bowler on siitä erityisen kiva, että tarjolla on myös muita pelejä. Keilauksen lisäksi meidän koululaisen synttäreiden toinen hitti oli pingis, jota pelattiin vähän joka välissä. Synttäreihin oli tyytyväinen niin synttärisankari, vanhemmat kuin vieraatkin ja juhlien jälkeen jaksettiin vielä lähteä keskustaan tuhlaamaan lahjaksi saatuja lahjakortteja. Synttärit eivät vaatineet meiltä minkäänlaisia ponnisteluja, kun kaikki oli valmiina. 

Kommentit