Ruokahaaste #2 Kermainen savukalakeitto


Viime viikolla postasin 18 arkiruokavinkkiä resepteineen ja haastoin itseni kokkaamaan listan läpi. Haastetta voi seurata Instagram-tililtäni täältä ja lisäksi tulen julkaisemaan  päivän reseptin uudelleen tänne blogiin, sillä osa on jo useamman vuoden takaa. 

Perinteinen kalakeitto on maistuva ja riittoisa perusruoka, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun. Joskus mietittiin vaimoni kanssa, miten arkisen kalakeiton saisi nostettua toiselle tasolle. Päädyimme kalakauppiaan vinkistä ostamaan savustettua lohta ja lisäämään keittoon vielä koskenlaskija murupussin. Se oli siinä, sillä nyt oli löytynyt täydellinen kokonaisuus. Muuta reseptiä ei ollakaan sen jälkeen käytetty. 

Tällä kertaa kaupasta ei löytynyt koskenlaskija murua, joten pilkoin joukkoon 2/3 osaa voimakas koskenlaskijan.


Savukalakeitto


650 g perunoita
550 g savukalaa
 1 kpl sipulia
2 kpl porkkanaa
9 dl vettä
nippu tilliä
2 dl paksumpi ruokakerma
1 pss koskenlaskija voimakas murupussi
1 kpl kalaliemikuutiota
2 kpl laakerinlehteä
9 kokonaista mustapippuria
suolaa 
voita

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori perunat ja paloittele. Laita kattila liedelle ja sulata lusikallinen voita, lisää hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes ne ovat pehmenneet, älä polta. Lisää perunat sekä porkkanat joukkoon ja sekoita. Lisää vesi, mausteet ja kalaliemikuutio. Keitä kannen alla n. 10 min kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsenneet. Pilko kala reiluiksi paloiksi. Lisää keittoon savukalat, kerma jkoskenlaskijapussiHauduta 5min, jotta koskenlaskijamurut ovat sulanneet ja kalan palat lämmenneet. Lisää vielä hienonnettu tilli ja nokare voita. 


Jos ruokajutun ja urbaanin perheen toilailut kiinnostaa niin laita Insta-tilini seurantaan!

@urbaani.isa

Kommentit