Frigiliana - Andalucian kaunein kylä?

Vietimme heinäkuun Espanjassa ja kiertelimme vuokra-autolla useissa Andalucian kylissä ja kaupungeissa. Aloitetaan reissun purkaminen huikean kauniista Frigilianan kylästä, johon rakastuimme ensisilmäyksellä. 

Ajoimme Frigilianaan läheisestä Nerjan kaupungista ystäväperheen kanssa. Heille kylä oli tuttu aiemmilta reissuilta, mutta me vierailimme siellä ensimmäistä kertaa. Eikä todellakaan viimeistä, vaan lopulta kävimme Frigilianassa peräti kolmesti neljän viikon reissun aikana. 

Kauempaa katsottuna kylä on hyvin tyypillinen andalucialainen vuoristokylä, yksi monesta valkoisesta kylästä - Pueblos Blancos. Lähempää tarkasteltuna se on kuitenkin erilainen ennen kaikkea rauhallisuutensa ansiosta. Paikalla ei näkynyt juurikaan muita turisteja ja koko kylässä vallitsi rauhallinen tunnelma, jota kylän keskellä seisovan valkoisen kirkon kellonlyönnit tahdittivat.

3000 asukkaan Frigiliana sijaitsee noin 70 kilometriä Màlagasta itään ja Fuengirolasta sinne pääsee jämptissä tunnissa. Valkoista kylää värittää joka puolella näkyvät värikkäät ovet ja lukuisat kukkaruukut. Kylän sympaattiset kapeat kadut nousevat korkealle ja ylimpien kujien ravintoloiden kattoterasseilta on huikeat näkymät niin merelle, vuorille kuin maaseudullekin. Hintataso on alhainen ja maisemaravintoloissakin ison lasillisen valkoviiniä saa kolmella eurolla. Kapeiden kujien suojasta löytyy kylän oma panimo.

Heinäkuun kuumuudessa säästimme lapset kierrokselta ja hajaannuimme, sillä kylän ison aukean laidalla sijaitsee viihtyisä leikkipuisto, missä lasten oli mukava leikkiä ja skeitata. Leikkipuistolta pääsi kätevästi kulkemaan kierroksen ympäri koko kylän siten, että ei tarvinnut kulkea samoja katuja uudelleen.

Tässä muutamia kuvia Frigilianasta (instassa lisää), jossa kuvasimme kauniiden kujien lisäksi erityisen hyviä perhekuvia sekä some-kuvia Urban Family -verkkokauppaamme.Kommentit