Neljän juuston piirakka


Meillä kävi viikonloppuna ensimmäiset vieraat uudessa väliaikaisessa kodissa. Kauniin asunnon lisäksi ihastuksen huokauksia herätti vieraita varten pyöräytetty neljän juuston piirakka, joten päätin vinkata siitä tännekin. Kaikki "neljän juuston" ruokalajit ovat muodostuneet käsitteeksi meidän perheessä ja erityisesti vaimo tilaa aina mahdollisuuden tullen neljän juuston pizzaa, pastaa tai mitä tahansa. Siksi tämä ohje kiinnittikin huomion ja pääsi heti testiin.

Niin hyvää, että unohtui kuvata!

Ohje on äitini kovasti fanittaman Suklaapossun blogista, joka on mainittu meidän perheessä niin monta kertaa, että sinne oli ihan pakko mennä vinkkejä hakemaan. Päädyimme leipomaan myös mutakakun kaakaokermakuorrutuksella Suklaapossun ohjeella, sekin oli erittäin herkkua.

Itse olen jo hieman kyllästynyt suolaisiin piirakoihin, mutta tämä vei kielen mennessään. Jätettiin alkuperäisessä ohjeessa ollut valkosipuli pois, eikä mitattu aineita kovinkaan tarkkaan, vaan huideltiin menemään.


Neljän juuston piirakka

pohja

100 g pehmeää voita
1,5 dl vehnäjauhoja
100 g juustoraastetta

täyte

200 g valkosipulituorejuustoa
150 g kreikkalaista jogurttia
150 g emmental-juustoa raastettuna
kourallinen basilikan lehtiä
1/2 aurajuusto
100 g feta-juustoa
kirsikkatomaatteja

Aloita pohjasta. Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja juustoraaste, painele massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Silppua basilikan lehdet. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, juustoraaste ja basilikat keskenään. Puolita tomaatit ja pilko feta. Murusta piirakkapohjan päälle aurajuusto ja levitä pohjalle myös feta-juustot sekä tomaatit. Lusikoi päälle tuorejuusto-jogurttiseos ja levitä se suht tasaisesti piirakan päälle. Paista uunissa 200 astetta, noin 35 minuuttia.

Kommentit