Elämää puutalossaViimeiset viikot ovat hyvin pitkälti vierähtäneet väliaikaisen asunnon sisustamisessa,  ihan vaan kotoilussa, koululaisen harrastuksissa sekä Urban Family verkkokaupan pyörittämisessä. 

Onnea on oma piha, naapureiden trampoliini ja koko perheelle kavereita seinänaapurina!

Kerrostalosta lähteminen jännitti aika paljonkin, sillä asunto oli rakas ja yli kymmenen vuotta samalla kadulla sai juurtumaan. Muutos tapahtui lopulta niin pikavauhdilla, että ei ehtinyt sen enempää tunteilla. Tiedättehän sen sanonnan laastarin repäisemisestä... Asiat järjestyi paremmin kuin uskallettiin toivoa. Asunnolle löytyi ostaja nopeasti ja aikataulut meni täydellisesti yhteen tuttujen vuokralle remppaaman paritalon valmistumisen osalta. Saimme näin kertaheitolla lähes tuplasti tilaa hyvällä maulla remontoidussa tunnelmallisessa 50-luvun puutalossa, joka sijaitsee Martissa eli hyvin lähellä entistä kotia. Välimuutto on mennyt siis oikein kivasti ja nyt on aikaa suunnitella uuden tulevan kodin sisustamista. Yksi merkittävä syy muuttoon oli ahtauden lisäksi kaipuu omaan pihaan, joka iski nyt ensimmäistä kertaa. Esikoisen kanssa se ei käynyt mielessäkään, mutta nyt nuoremman pojan ollessa taaperoikäinen huomattiin jatkuvasti tuntevamme, että oma piha ratkaisisi monta arjen ikävää tilannetta. Ehkä tämä on vähän ikäkysymys? Nyt kun tätä elämää maantasossa on tullut testailtua, niin se on lunastanut kaikki odotukset ja pitkästä aikaa arki-illat ei tunnu suorittamiselta. Olemme uskaltanut päästää pojat keskenään pihalle, kun kuulemme trampoliinin äänet ja puuhastelun sisälle, ja ikkunasta voi nopeasti tarkistaa tilanteen. Samalla saa itse laitettua ruokaa tai tehtyä muita arkiaskareita ihan rauhassa, eikä taapero joudu odottamaan ulkoilua tai kavereita, kuten aiemmin. 

Kouluun kulkeminen hieman jännitti, sillä matka piteni alle 100 metristä noin 500 metriin. Eikös sitä sanota, että jos asuu koulun naapurissa, niin myöhästyy aina. Voidaan vahvistaa tämä, sillä koululainen on lähtenyt reippaana ajoissa liikenteeseen ihan joka aamu nyt kun kellojen soimista ei enää kuule kotiin asti. 

ps. Tämä väliaikainen koti on tulossa vuokralle vuodenvaihteessa, kun uusi kotimme valmistuu. Lisätietoja voi kysellä  minulta rouvalimarko(at)gmail.com.


Kommentit