Aamiaiskaappi


Uuden kodin sydän on musta avokeittiö tammitasoineen. Keittiö on yksi lempipaikoistani ja rakastan sen etupihan atriumille ja olohuoneen yli merelle avautuvaa maisemaa. Keittiön toimitti Unique Home ja keittiösuunnitelmaan kuului valmiina yksityiskohtana aamiaiskaappi, joka oli meille uusi tuttavuus, mutta ilmeisen suosittu elementti tämän päivän uusissa keittiöissä. Meidän keittiössä aamiaiskaappi on toteutettu kulmakaappina keittiötason jatkeeksi ja sen ulosvedettävä tammileikkuulauta aukeaa ikkunan eteen.

Aamiaiskaappi on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ja pitää keittiön tasot siistinä ja tyhjänä. Kahviharrastukseeni liittyen meillä on päivittäisessä käytössä kahvinkeittimen lisäksi Rancilion papumylly, ja molemmat mahtuvat hyvin ulosponnahtavalle leikkuulaudalle, jolloin myös papumyllyn aiheuttama sotku pysyy piilossa. 

Meillä kävi keittiön kaappeja täyttäessä pienoinen aivopieru, kun täytettiin aamiaiskaapin hyllyt. Tiedättekö sen kaapin kotona, mihin tulee survottua kaikki epämääräinen, mille ei ole paikkaa? Vitamiinit, karkkikätköt, laskut, johdot, kynät ja muut.. No meille sellaiseksi kaapiksi muodostui tämä käden ulottuvilla oleva kaappi. Olikin aika nolo yllätys, kun meillä oli ensimmäistä kertaa vieraita ja tajuttiin, että kyseinen kaappihan on koko ajan auki kahvia keittäessä... Aika nopeasti meni aamiaiskaapin sisältö uusiksi ja vieläkin sen lopullinen muoto on vasta pohdinnassa. Kauniit purkit mysleille ja muroille tai leiville sopisivat paremmin kuin hyvin. 


Aamiaiskaappiin mietimme tarkkaan pistokkeiden määrää ja meiltä niitä löytyy neljä kappaletta, sillä jo kahvinkeitin ja papumylly vievät näistä kaksi paikkaa. Kommentit