Helppo Vegaaninen Marianne-suklaakakku



Olen hurahtanut vegaanisiin leivonnaisiin ja kakkuihin, vaikka en ole ruokavalioltani vegaani tai edes kasvissyöjä. Vegaaniset herkut ovat yksinkertaisesti hyviä! Kannattaa lukea yleisiä vinkkejä vegaanisten leivonnaisten raaka-aineista tästä supersuositusta Vegaaninen porkkanakakku -postauksesta. Vinkit löytyy ihan lopusta.

Edellä mainittu omiin suosikkeihini kuuluva porkkanakakkuohjeeni saa todellisen haastajan, sillä tein taannoin kavereilleni vegaanisen suklaapiirakan ja en voi uskoa miten hyvää se oli. Suklaapiirakan kanssa kävi kuitenkin niin hassusti, että en ehtinyt ottaa yhtään kuvaa, sillä se tuhottiin niin nopeasti. Reseptiäkään en laittanut mihinkään ylös, joten tällä kertaa sovelsin ja tällainen syntyi. Marianne-suklaakakun makeaa keksipohjaa voisi syödä sellaisenaan ja niinhän minä teinkin, kun vielä illalla lusikoin loput tarjottimelta.


Vegaaninen Marianne-suklaakakku


120g vegaanista voita
2 rkl ruokosokeria
220g digestive-keksejä
 
4 dl Soijavispi
300g Panda tummasuklaa (vegaaninen)
15 kpl Marianne-karkkeja
2 rkl ruokosokeria

koristeluun Marianne-karkkeja

Sulata voi. Murskaa keksit ja lisää ruokosokeri sekä sulatettu voi joukkoon. Sekoita. Tein tällä kertaa kahteen pieneen irtopohjavuokaan, joten ohjeen voi tehdä, joko kahteen pieneen (20cm) tai yhteen 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.  Jaa seos kahteen ja painele pohja leivinpaperilla vuorattuun vuokien (vuoan) pohjalle.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa soijavispi vaahdoksi yhdessä ruokosokerin kanssa. Murskaa marianne-karkit ja lisää suklaan joukkoon - sekoita. Yhdistä suklaaseos vaahdon joukkoon ja levitä keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irroita kakku vuoasta ja koristele murskatuilla Marianne-karkeilla. Herkuttele vastajauhetun kahvin kanssa. 




Kommentit