Päärynäpiirakka


Herkullinen päärynäpiirakka on virkistävä vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle ja perjantaiaamuna päätin kokeilla tätä Satu Koiviston reseptiä. Mantelijauho tekee päärynäpiirakasta kuohkean ja täyteläisen, ja päärynät ovat ihanan makeita. Piirakka on nopea ja helppo tehdä, ja se maistui erityisen hyvältä koko perheen kalastusretkellä.

PÄÄRYNÄPIIRAKKA

pohja


200 g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja

päälle


3-4 päärynää
2 rkl sokeria
2 tl kanelia




Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten ja vaahdota tasaiseksi. Lisää leivinjauhe, kardemumma ja mantelijauho, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita - älä vatkaa. 

Levitä taikina uunivuokaan tai pienelle pellille, omani on Heirolilta saatu 24 x 24 cm neliskanttinen piirakkavuoka irtopohjalla. 

Kuori päärynät. Riippuen päärynöiden koosta 3-4 riittää. Leikkaa päärynät neljään lohkoon, poista kota ja viipaloi jokainen lohko vielä neljään osaan. Levitä viipaleet nätisti pohjataikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään ja ripottele päärynäviipaleiden päälle.

Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla about 30 min, kunnes sokeri muuttuu herkullisen ruskeaksi. Nauti jäähtyneenä vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.


Kommentit