Festarituparit ja Chili sin carne (vegaaninen, gluteeniton)



Juhlimme viikonloppuna uutta kotiamme koko viikonlopun kestäneiden festareiden muodossa. Tietäjät tietää, että tämä Koronafest 2020 ei saanut nimeään pelkästään koko maailman sekoittaneesta taudista. Juhlat oli huippuhauskat!

Tarjoilimme festareilla hodaribuffan, jossa oli monien lisukkeiden ja raakamakkaroiden lisäksi myös vegaaninen Chili sin carne, joka herätti ihastusta ja monia monia reseptikyselyitä. Chili sin carnessa liha on korvattu Texmex maustetulla Härkiksellä ja se on paitsi vegaaninen, myös gluteeniton. Tämä toimi hyvin hodarin välissä, mutta käy myös sellaisenaan esimerkiksi riisin kanssa. Yleensäkin suosittelen juuri tuota Texmex maustettua Härkistä testaamaan. Ihan paras esim tortillan välissä!
 


VEGAANINEN CHILI SIN CARNE


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl juustokuminaa
400 g tomaattimurskaa
1 purkki kidneypapuja (290 / 175g)
1 1/2 dl vettä
1 rkl fariinisokeria
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
ruohittua mustapippuria
1 tulinen chili (tulisuus 7 tai oman makumieltymyksen mukaan)
1 iso punainen paprika
1 porkkana
250 g Härkis texmex 

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, paprika ja porkkana. Kuullota sipuli, paprika ja porkkana öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon valkosipulit, juustokumina ja savupaprika, ja kääntele vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja huuhdellut ja valutetut kidneypavut sekä vesi. Anna hetki hautua.

Mausta seos fariinisokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kastike saa muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Halkaise chili ja poista kanta ja siemenet. Pilko chili. Lisää chili ja Härkis kastikkeen joukkoon, anna kuumentua. 

Tarjoile kastikkeena pääruoan kanssa tai hodarin välissä sellaisenaan! 






Kommentit