Mijas - valkoinen kylä vuorilla


Mijasin kaunis kylä Fuengirolan yläpuolella vuoren rinteellä on tunnettu valkoisista taloistaan ja upeista maisemista. Sinne on helppo mennä bussilla Fuengirolasta ja Mijas onkin ollut meidän vakiokohde, kun Fugessa ollaan käyty. Mijas täyttää kaikki turistikohteen kriteerit kahviloineen, turistikauppoineen ja aaseineen, mutta on myös todella symppis pikkukylä, jonka valkoisia taloja koristaa värikkäät kukkaruukut ja joka kulmalta löytyy kuvattavaa.Maisemat Mijasista Costa Del Solin rannoille ovat huikeat ja kylän pikkuiset kadut valkoisine taloineen kiehtovat. Näköalatasanteella ja pääkaduilla vilisee turisteja, mutta pikkukaduilla pääsee aitoon espanjalaiseen tunnelmaan. Kylä ei ole mikään shoppailuparatiisi, mutta siellä on runsaasti pieniä putiikkeja, mistä voi löytää muutakin kuin turistikrääsää. Tällä reissulla löysimme samaan aikaan Espanjassa lomaansa viettäneiden kavereiden vinkistä maailman pienimmän suklaatehtaan: Mayan Monkey Mijas Chocoa Mill, mikä sijaitsi aivan keskusaukion reunalla. Kahvilan ja kaupan lisäksi siellä on suklaamuseo ja tehdas, jossa päästiin itse tekemään suklaalevyjä. Meidän suklaalevyissä oli makuna mm. mansikoita, salmiakkia ja erilaisia pähkinöitä.

Kerroin jo aiemmin, että tällä reissulla ei keskitytty makuelämyksiin, joten teeman mukaisesti myös Mijasissa vedettiin nopeat pystyruokailut leikkipuiston kyljessä. Olen kuitenkin saanut Mijasissa aiemmilla reissuilla parhaat ikinä syömäni tapakset, kannattaa vaan valita ravintola kauempaa keskusaukiolta ja pääkaduilta.

Fuengirolan keskustasta lähtevä bussi kulkee Mijasiin 30 minuutin välein seitsemän kilometrin matkan kohti vuoria. Bussimatka maksaakin vain reilun euron, joten ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, jos Aurinkorannikolla liikkuu.
Kommentit