Ruokamatka Tallinnaan toimii aina

Lendav Taldrik Kuva: Anna Nääppä

Tallinna on pullollaan erinomaisia ravintoloita ja makuelämyksiä, joten minulla on ollut aina kaupungissa käydessäni tapana käydä jossakin uudessa ravintolassa. Niin myös parin viikon takaisella reissulla, kun pääsin vihdoin testaamaan yhtä Tallinnan kehutuimmista ravintoloista; Rataskaevu16. Ravintola on ollut listalla jo viimeiset neljä reissua, enkä aiemmin ole onnistunut saamaan pöytävarausta. Odotukset ravintolan suhteen olivat siis korkealla, mutta ei todellakaan tarvinnut pettyä! Minulta kysytään Tallinnan ravintolasuosituksia usein ja Rataskaevu16 nousee ehdottomasti listalle. Muistutan myös aina varaamaan pöydän, sillä suosituimmat ravintolat ovat varsinkin viikonloppuisin täynnä.

Nautimme lauantaipäivän pitkän lounaan Tallinnassa asuvan ystävämme Annan kanssa Lendav Taldrikissa, joka on muuten vaimoni lempiravintola Tallinnassa. Telliskivessä sijaitseva ravintola on epätavallinen aasialainen ravintola, jonka tilat huokuu loft-henkeä ja värikkäällä sisustuksella erottuu varmasti muista ravintoloista. 

Rataskaevu16

Rataskaevu16


Varsinkin pimeinä iltoina valaistus pääsee oikeuksiin. Valitsimme jaettavaksi kolme pääruokaa ja lisukkeita valitessa tarjoilija neuvoi meitä tilaamaan vähemmän, sillä houkuttelevan menun kanssa meinasi karata käsistä. Koko kolmikko lähtikin lounaalta vatsat räjähdyspisteessä kohti seuraavaa stoppia, joka oli sympaattinen Frenchy Bistro Telliskiven alueella. Kävimme myös oluella Renard Coffee Shopissa, jonka tekee mielenkiintoiseksi sen yhteydessä oleva moottoripyöräkorjaamo.

Korsten Armastus & Hea Toit on yksi uusimmista Tallinnan ravintoloista ja sopii loistavasti illallisravintolaksi. Vanhaan teollisuushalliin rakennettu ravintola on trendikäs ja tämän hetkisen trendin mukaisesti Korstenissa nautitaan avokeittiön antimista. Korstenin ruoasta ei valitettavasti ole paljoa sanottavaa, sillä mokasimme syömällä lounaan liian myöhään, eikä ruoka oikein illalla enää maistunut. Tilasimmekin poikkeuksellisesti pelkät pääruoat.

Renard Coffee Shop Kuva: Anna Nääppä

Lendav Taldrik Kuva:Anna Nääppä

Korsten  Kuva: Anna Nääppä

Frenchy Bistro

Must Puudel Kuva: Anna Nääppä

Hehkutan jo entuudestaan tuttuja vanhankaupungin kahviloita Kohvik Augustia ja Must Puudelia. August tarjoaa Tallinnalaista pienpaahtimon kahvia ja aamiaisen lisäksi myös lounasta. Must Puudel sen sijaan on kuin Tallinnan Blanko! Iso, värikäs ja sokkeloinen Must Puudel tarjoaa aamiaisen ja jälkiruokien lisäksi kattavan olutvalikoiman ja on avoinna yömyöhään. 

Vielä ei olla seuraavaa Tallinnan reissua varattu, mutta vinkkasin kyllä, että isänpäivänä voitaisiin mennä isommalla porukalla. Ravintoloista ainakin Noa esimerkiksi kiinnostaa. Joka tapauksessa rakastan Tallinnaa ja toivottavasti seuraava reissu on salaa minulta jo varattu. 

Ps. Aikaisempia ravintolasuosituksia Tallinnaan täältä ja täältä.


Kommentit