Aamiaisella Tallinnassa


Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimiston kanssa.

Tallinna on täynnä mitä ihanimpia hotelleja ja omat suosikkini ovat ehdottomasti My City Hotel vanhan kaupungin laidalla ja ydinkeskustassa sijaitseva tyylikäs Radisson Blu Sky Hotel. My City Hotellin valoisa kulmahuoneisto on upea ja toivoinkin erityisesti juuri sitä parin viikon takaisella Tallinnan reissulla. Päätimme tällä kertaa skipata hotelliaamiaisen, jotta päästään testailemaan kaupungin kahviloita aamiaisen näkökulmasta. 

Tässä siis listattuna mainioita aamiaispaikkoja ja kahviloita Tallinnassa. Edellisessä postauksessa listasin jo reissulla testatut ravintolat, kannattaa tsekata sekin (täältä), jos on matka Tallinnaan suunnitteilla.


Rukis

Vanhan kaupungin sydämessä sijaitseva Rukis oli täysi mysteeri, kun ennen reissua etsin kaupungista itselleni uusia aamiaispaikkoja. En olisi uskonut löytäväni vanhan kaupungin pääkadulta näin loistavaa kahvilaa, jossa oli vitriini täynnä mitä herkullisemman näköisiä leivonnaisia ja kakkuja sekä kattava aamiaistarjonta. Ihastuimme uppomuniin keväisellä Berliinin matkallamme, ja Eggs Benedict oli mielessä myös Tallinnan aamiaistarjontaa tutkaillessa. Rukis on iso, mutta upeat kattokruunut ja nariseva lankkulattia luovat paikkaan lämpimän tunnelman. Me emme tarttuneet tällä kertaa herkkuihin, vaan nautimme tuhdin aamiaisen. Aamiaistarjonta on laaja ja valikoimaan kuuluu omeletteja, pannukakkuja, tuoreita croisantteja, leipiä, sekä tietysti se odotettu klassikko Eggs Benedict. 

Aamiainen oli onnistunut, joskin Tallinnan totuttuun hintatasoon nähden hieman arvokas.

Kohvik August


Olen aiemminkin hehkuttanut My City Hotellin viereistä sympaattista Kohvik August -kahvilaa, johon suuntasimme sunnuntaibrunssille. Olihan kello jo yksitoista. Kohvik Augustissa oli tehty pienimuotoinen pintaremontti ja käännetty kahvila "päälaelleen", ja koko iso tiski oli siirretty päätyseinälle. Kohvik August tarjoaa tallinnalaisen pienpaahtimo kahvia ja täyttävien aamiaisten, leivonnaisten ja kakkujen lisäksi kahvilasta saa myös lounasta. Aamiaislista on kattava, joskin itse listat olivat nähneet parhaat päivänsä, sillä muutamista annoksista piti arvailla raaka-aineita. Söimme molemmat munakkaan ja vaimoni otti lisäksi smoothien ja itse otin vielä tuoreen croisantin. Listalla ei ollut tällä hetkellä lainkaan leipiä, vaan munakkaiden ja smoothieiden lisäksi täyttäviä puuroja.

Kohvik August on mielestäni samanhenkinen kuin läheinen Must Puudel, josta myös saa aamiaista ja yön pikkutunneille asti vaikka olutta. Sekin on yksi lemppareistani!Tässä vielä listattuna muutamia tuttuja suosikkeja edeltäviltä reissuilta, sekä kahviloita, jotka ovat omalla tsekattavien uusien kahviloiden listallani seuraavia reissuja odottamassa:Kommentit

 1. Upeita kuvia! My City Hotelli on muuten myös yksi meidän suosikkihotelleistamme! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! My City Hotel on sijainniltaankin hyvässä paikassa.

   Poista
 2. Sympaattiselta vaikuttaa tuo August. Meillä on aina ollut niin että on asuttu hotellissa jossa tietysti myös aamiainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo August on ihana! Kannattaa käydä vaikka kahvilla. Kyllähän meillekin kuului aamiainen, mutta päädyttiin skippaamaan se.

   Poista
 3. My City hotellia olen katsonut vähän sillä silmällä että jospa sen valitsisi kun menee vähän pitemmäksi aikaa Tallinnaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti