Tallinnan trendaavat ravintolatToteutettu kaupallisessa yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimiston kanssa

Pääsimme juhlistamaan 8. hääpäivää Tallinnaan, joka on yksi lempikaupungeistamme. Viikonlopun tarkoituksena oli keskittyä hyvään ruokaan ja juomaan kaupungin trendikkäissä ravintoloissa. Saimme Tallinnassa asuvalta ystävältä etukäteen vihiä ravintoloista, joissa kannattaa käydä ja Anna olikin meidän mukana koko viikonlopun. Yövyimme viikonlopun tutussa My City Hotellissa, joka sijaitsee vanhan kaupungin laidalla. Hotelli on useaan otteeseen nostettu Tallinnan parhaiden hotellien joukkoon. Matkan aikana päivitin Ikaalisten Matkatoimiston Insta-stooria. 

Tallinna on täynnä mitä mielenkiintoisimpia ravintoloita ja uusia syntyy sitä tahtia, että joka reissulle riittää uutta koettavaa. Tavoitteena oli testata uusia kiinnostavimpia ravintoloita, mutta joka reissulle listalle mahtuu myös vanha suosikki Lendav Taldrik, johon on edelleen vaan pakko päästä. Muistutan vielä, että kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä suosituimmat ravintolat ovat varsinkin viikonloppuisin buukattu täyteen. 

Lendav Taldrik

Tuttu ja turvallinen, pitkäaikainen suosikkiravintolamme Tallinnassa on Lendav Taldrik, "lentävä lautanen". Telliskivissä sijaitsevaan ravintolaan suuntasimme suoraan satamasta perjantai-illan dinnerille. Lendav Taldrik on epätavallinen aasialainen ravintola, joka on sisustettu mielenkiintoisesti ja ravintolassa leikitellään erivärisillä valoilla. Varsinkin näin syksyisinä iltoina valaistus pääsee oikeuksiin. Hintataso on maltillinen ja meiltä kolmelta viinipulloineen kukkaro keveni tasan 70 €.
Kaja Pizza Köök

Täällä kaikkien on käytävä! Napolilainen pizza on parasta mitä tiedän. Aidossa napolilaisessa uunissa tehdyt pizzat ovat kuin suoraan Italiasta. Ravintola on uusi, eikä Tallinnassa asuva ystäväpariskunta vielä tiennyt tästä paikasta mitään, kun ilmoitin heille lauantain lounaspaikan. Ravintolaan ei voi varata pöytää, joten ruuhka-aikaan ei auta kuin asettua jonon jatkeeksi. Ja tarkoitan tätä kirjaimellisesti, sillä ravintola on lyhyessä ajassa saavuttanut suuren suosion ja meidän osuessa paikalle jonoa oli ovelle asti. Pelgulinn-alueella sijaitseva pizzeria on pieni, ja siellä on vain yksi pitkä pöytä ja kovassa hälinässä kuului useampaa eri kieltä, mikä kertonee paikan kulttimaineesta. Pizza oli täydellistä! Pizza + Peroni tasan 12€! 

Paikalle pääsee helpoiten taksilla, omalla autolla tai paikalliseen tyyliin Bolt-kyydin tai ratikan (linjat 1 ja 2) avulla. Kajan pizza on todellakin vaivan arvoista. Odeon 

Telliskivin jatkeeksi trendikäs ravintolaskene on laajentunut läheisille Koplin ja Pelgulinn alueille. Tallinnassa asuva Anna hehkutti minulle Odeonia jo keväällä, ja hänen vinkistään lisäsin sen listalle tälle reissulle. Odeon on ravintola ja cocktailbar, johon pääsee helposti keskustasta ratikalla nro 1 tai 2. Paikan sisustus on upea ja se henkii 70-lukulaista tunnelmaa. Kuvasimme joitain some-kuvia ravintolassa ja samalla nautittiin jälkiruoaksi churroja ja muutamia drinkkejä. Kokonaan vaaleanpunaiseksi maalattu unisex-wc on myös käymisen arvoinen. Ruoasta en valitettavasti osaa sanoa, mutta drinkit ja jälkkärit kielivät kyllä hyvää. 

Restoran ÜLO

Lauantaina söimme illallisen Ülossa, joka sekin on uusi ravintola kaupungissa. Postauksen kaikki ravintolat sijoittuvat lähes samalle alueelle, parin kilometrin päähän Tallinnan keskustasta. Ravintola Ülo on suosittujen ja jo aiemmin testaamieni Pegasuksen ja Rataskaevu16 pikkusisko, joten odotukset oli korkealla. Tykkään, että ravintolassa on rento meininki ja sisustus mietitty samaan linjaan. Eripari tuolit ja pöydät vaan toimivat, ainakin omaan silmääni. Ruokalista on vahvasti painottunut kasvispuolelle, mikä ei ole lainkaan uusi juttu Tallinnassa, sillä laadukasta kasvisruokaa on kaupungissa tarjolla vaikka ja kuinka. Rakastetaan jaettavia ruokia ja pyötään tuotiin bataattiranskalaisia kimchillä ja yrttimajoneesilla, pulled beef tacoja sekä tiikerirapuja ananashöystön, limemajoneesin ja korianterin kera. Jälkkäriksi valitsin vegaanisen suklaaraakakakun. Ruoka oli jälleen kerran hirmu hyvää, kuten myös palvelu. 

Illallisseurana meillä oli Gipsy Parrotin yrittäjä Anna ja Woolbergin yrittäjä Anne, ja oli hauskaa ja inspiroivaa jakaa tarinoita ja sattumuksia yrittäjyydestä.Kommentit

  1. Pizza on tottakait se eväs jota täytyy syödä myös Tallinnassa. Itse en toki niin tee mutta ehkä moni muu. En ole onnistunut näkemään uäyhtään ainutta pizzeria Tallinnassa. Toki lounas tai illallinen on aina must kun Tallinnassa ollaan. Kivoja ravintoloita löytyy vaikka millä mitalla.

    VastaaPoista
  2. Moi. Tallinna on täynnä mitä mielenkiintoisempia ravintoloita ja uusia tulee jatkuvasti. Suosittelen käymään Kaja Pizza Köökissä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti