Nyt tuli täydellinen tiramisu! Italialainen tiramisu toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Aidon
tiramisun maulle tärkeitä aineksia ovat aidot Savoiardi-keksit, tuore
espresso ja makea Marsala jälkiruokaviini, mutta tällä kertaa tein muutoksia reseptiin. Kunnon loraus laadukasta konjakkia ja iso ruokalusikallinen Nutellaa - ei voi mennä pieleen, kuten pikkusiskolleni sanoin, kun aloin tekemään tätä tiramisua.Tämä siis on aikuiseen makuun!
Tiramisu
8henk
4 munaa
500 g mascarponea
200 g Savoiardi-keksejä
1,5 dl espressoa (tummaa kahvia)
4 rkl sokeria
1 tlk vaniljasokeria
1 tlk vaniljasokeria
reilu loraus konjakkia
1 iso rkl Nutellaa
Koristeeksi
70% tummaa suklaata
100% kaakaojauhetta
100% kaakaojauhetta
Keitä
espresso tai tummapaahtoinen kahvi ja anna jäähtyä. Lisää loraus konjakkia joukkoon (3rkl). Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi
vaahdoksi. Lisää sokerit keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita
mascarpone keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto kevyesti
keltuaismassan joukkoon. Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun
kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet
mascarponeseoksesta.
Tässä kohtaa ota Nutellapurkki takataskusta ja tipauta kunnon ruokalusikallinen mascarponeseoksen päälle ja levitä varovasti lusikan väärällä puolella. Toista keksi-mascarpone kerrokset. Laita jälkkäri jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunniksi, mielellään koko yöksi. Ennen tarjoilua hunnuta
italialainen tiramisu kaakaojauheella ja leikkaa terävällä veitsellä ohuita suklaa siivuja vielä päälle.
Vinkki:
Kyseinen tiramisu oli onnistunein ja vain siksi, että uskalsin jättää keksit suhteellisen koviksi, enkä uittanut niitä kahviin. Monta kerta yön yli maustunut Tiramisu on vetistynyt ihan vain siksi, että nestettä eli kahvia on liikaa. Älä siis liota keksejä.
Tämä jälkkäri menee kokeiluun! Meille tuli juuri uusi kylmäkaappi, niin mahtuu jäähdyttelemään jälkiruokiakin. Olen kuullut, että se on juurikin parasta kun antaa olla yön yli jääkaapissa.
VastaaPoista