Täydellinen Tiramisu


Nyt tuli täydellinen tiramisu! Italialainen tiramisu toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Aidon tiramisun maulle tärkeitä aineksia ovat aidot Savoiardi-keksit, tuore espresso ja makea Marsala jälkiruokaviini, mutta tällä kertaa tein muutoksia reseptiin. Kunnon loraus laadukasta konjakkia ja iso ruokalusikallinen Nutellaa - ei voi mennä pieleen, kuten pikkusiskolleni sanoin, kun aloin tekemään tätä tiramisua.Tämä siis on aikuiseen makuun!


Tiramisu

8henk

4 munaa
500 g mascarponea
200 g Savoiardi-keksejä
1,5 dl espressoa (tummaa kahvia)
4 rkl sokeria
1 tlk vaniljasokeria
reilu loraus konjakkia
1 iso rkl Nutellaa 

Koristeeksi

70% tummaa suklaata
100% kaakaojauhetta

Keitä espresso tai tummapaahtoinen kahvi ja anna jäähtyä. Lisää loraus konjakkia joukkoon (3rkl). Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto kevyesti keltuaismassan joukkoon. Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet mascarponeseoksesta. 

Tässä kohtaa ota Nutellapurkki takataskusta ja tipauta kunnon ruokalusikallinen mascarponeseoksen päälle ja levitä varovasti lusikan väärällä puolella. Toista keksi-mascarpone kerrokset. Laita jälkkäri jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunniksi, mielellään koko yöksi. Ennen tarjoilua hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja leikkaa terävällä veitsellä ohuita suklaa siivuja vielä päälle.


Vinkki:
Kyseinen tiramisu oli onnistunein ja vain siksi, että uskalsin jättää keksit suhteellisen koviksi, enkä uittanut niitä kahviin. Monta kerta yön yli maustunut Tiramisu on vetistynyt ihan vain siksi, että nestettä eli kahvia on liikaa. Älä siis liota keksejä.


Kommentit

  1. Tämä jälkkäri menee kokeiluun! Meille tuli juuri uusi kylmäkaappi, niin mahtuu jäähdyttelemään jälkiruokiakin. Olen kuullut, että se on juurikin parasta kun antaa olla yön yli jääkaapissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti